Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy A satışlarıyla güldü

samsung galaxy note 10

Samsung Electronics, üçüncü mali çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Detaylara bakıldığında, küresel bellek yonga pazarında görünen yavaşlamanın etkisi, Samsung’a en çok gelir getiren kalemlerden bir tanesinin sonuçları yıldan yıla karşılaştırıldığında görülüyor. Diğer alanlarda ise Samsung için işlerin oldukça iyi olduğu görülüyor.

Genel olarak şirket, 62 trilyon won (yaklaşık 305 milyar TL) gelir elde etti. Bunun üzerinden de 7.78 trilyon won (yaklaşık 38.3 milyar TL) işletme kârı kaydetti. Her iki kalemde yıldan yıla, sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 56’lık düşüşler görüldü.

Şirketin mobil iş birimi 29.25 trilyon won (yaklaşık 144 milyar TL) gelirle yüzde 17’lik bir artış gösterdi. Kâr ise yüzde 32’lik artış ile 2.92 trilyon won (yaklaşık 14.3 milyar TL) oldu. Ayrıca ekran paneli iş birimi de kârını az da olsa artırdı.

Samsung, mobil iş birimindeki gelirlerin artışını Galaxy Note 10 ve A serisinin güçlü giden satışlarına bağladı. Aynı zamanda herkese hitap eden cihazlarda daha iyi kâr marjı belirlemesinin de etkili olduğunu kaydetti.

Her bir ürünün satış rakamları açık şekilde verilmese de, Note 10’un 9 modelinden daha iyi sattığı anlaşılıyor. Ekran işleri de özellikle küçük ve orta büyüklükteki OLED panellerinin satışı sayesinde iyi bir performans sergiledi. Böylelikle daha zayıf giden TV boyutlu ekran satışlarının etkisi dengelenmiş oldu. Samsung’un TV birimi ise yıldan yıla kazançlarda düşüş gösterdi.

2020 yılında Samsung, 5G ve katlanabilir telefonların mali durumuna daha fazla katkıda bulunmasını bekliyor. Belleklere gelen talep artıncaya kadar, şirketin her bir çeyrekte rekor kâr açıkladığı günlere geri dönmek de mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER