Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 Pro için oklar dört arka kamerayı işaret ediyor

samsung galaxy note 10 pro

Samsung Galaxy Note 10 Pro, yaz döneminin merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Akıllı telefonla ilgili olarak Samsung’dan resmi bir işaret gelmese de, sızan bilgiler doğrultusunda hazırlanan tasarım taslakları sayesinde şimdiden cihazın görüntüsü konusunda bir fikir edinmek mümkün oluyor. Bu taslakların en yenisini OnLeaks ve PriceBaba ekipleri birlikte hazırladı. Söz konusu taslakta Galaxy Note 10 Pro’nun beyaz-gümüş renkli versiyonu kavisli ekranıyla birlikte göz dolduruyor.

Samsung’un Galaxy Note 10 serisinde Galaxy S10 ailesininkine benzer bir tasarım dilini tercih etmesi öngörülse de, bazı belirgin farkların bulunacağı belirtiliyor. Kameraların yerleşiminin S10 ve Note 10 serisinin ayrıştığı noktalardan biri olması bekleniyor. Galaxy S10’un arka kamera modülü yatay olarak yerleştirilirken, Note 10’da dikey kamera modülünün tercih edilmesi öngörülüyor.

Taslaklarda Note 10 Pro’nun kavisli ekranında da ön kamera için bir delik bulunacağı görülüyor. 6.75 inç büyüklüğündeki ekrana sahip telefonun 7.9 mm. kalınlığında olacağı belirtiliyor. Dört lensli arka kamera modülünün çıkıntısının ise kalınlığı 8.5 mm.’ye çıkaracağı ifade edildi.

Galaxy Note 10 Pro’da, Galaxy S10+’ta olduğu gibi çift ön kameranın bulunup bulunmayacağı henüz tam olarak bilinmese de, bu ihtimal ortadan kalkmış değil. Dört arka kameralı sistemin ise Galaxy S10 5G’dekine benzer şekilde üç kamera ve bir Uçuş Süresi (ToF) sensöründen oluşabileceği belirtiliyor. 12 megapiksellik ana kameraya 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto ve 16 megapiksellik geniş açılı lenslerin eşlik edeceği söyleniyor.

Samsung Galaxy Note 10 Pro, arka kameralarının dizilimi nedeniyle akıllara Galaxy A9 (2018)’i de getirebilir. Ancak Note 10 Pro’da parmak izi tarayıcısının arka panelden ön tarafa alınmasına ve ekranın içine yerleştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Galaxy Note 10 Pro’nun tuşsuz bir tasarıma sahip olacağı söylense de, hazırlanan taslakta telefonun sol kenarında bazı tuşların bulunduğu görülüyor. Alt kenarda ise USB-C girişi, mikrofon, hoparlör ızgarası ve S-Pen yuvası bulunuyor. SIM kart tepsisi telefonun üst kenarında IR blaster ve ikinci mikrofonla birlikte görülüyor. 3.5 mm. kulaklık jakı ve Bixby tuşu ise taslaklarda görülmüyor.

Samsung Galaxy Note 10 Pro hakkındaki söylentiler bunlarla sınırlı kalmıyor. Telefonun teknik özelliklerine dair başka iddialar da etrafta dolaşıyor.6.75 inç büyüklüğündeki ekranın 3040 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Bu ekranın HDR10+ desteği sunacağı da söyleniyor. Qualcomm Snapdragon 855 veya Exynos 9820 işlemci, 12 GB’a kadar uzanan RAM seçenekleri, UFS 3.0 depolama, 45W hızlı şarj destekli 4500 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Samsung Galaxy Note 10 Pro ve Note 10 serisinin diğer üyeleriyle tanışmak için ağustos ayına kadar beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER