Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 Pro iddiası yeni soruları beraberinde getiriyor

samsung galaxy note 10 pro 5g

Galaxy S10 serisinin pazardaki konumu yavaş yavaş daha belirgin hâle geliyor. Ancak akıllı telefonun üzerindeki spot ışıkları, şimdiden daha doğmamış kardeşleri tarafından çalınmaya başlamış gibi görünüyor. Galaxy S10 ile birlikte tanıtılan Galaxy Fold yakında raflara çıkmaya hazırlanırken, ağustosta tanıtılması beklenen Galaxy Note 10 hakkındaki dedikodulara da düzenli olarak yenileri ekleniyor. Güney Koreli şirketin ilk kez Galaxy Note ailesinde iki farklı ekran boyutu seçeneği sunacağı söyleniyor. Samsung Galaxy Note 10 Pro olarak anılan büyük ekranlı model hakkındaki iddialar, yeni soruları da beraberinde getiriyor.

Galaxy Note 10 Pro ismini gündeme ilk olarak ünlü duyumcu Ice Universe taşıdı. Bu modelin Galaxy Note 10 ailesinde daha büyük ekranlı seçenek olması muhtemel görünüyor. Samsung’un dört farklı seçenek sunabileceği de söylense de, bu ihtimalin biraz daha düşük göründüğünü söylemek gerekiyor.

Dedikodular doğru çıktığı takdirde, Samsung Galaxy Note ailesinde ilk kez farklı ekran boyutu seçenekleri sunmuş olacak. 6.28 inçlik standart modelin yanında 6.75 inç ekranlı Pro modelin de geleceği iddia ediliyor. Samsung’un Galaxy S10’un en büyük ekranlı seçeneğine kıyasla daha büyük bir seçenek sunabilmek adına böyle bir yolu tercih edeceği söyleniyor.

Telefonun adının Galaxy Note 10 Pro olacağı iddiası da akıllarda bazı sorular oluşturuyor. Galaxy Note serisinin özellikle S Pen’in varlığıyla “profesyonel” bir nitelik taşıdığını söylemek gerekiyor. Bu da telefonun “Pro” etiketini taşımak için nasıl bir fark yaratacağını düşündürüyor.

Standart Galaxy Note 10’un mevcut Galaxy Note 9’a kıyasla daha az özellik barındırabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Güney Koreli şirketin bu versiyonda S Pen’i çıkarabileceği iddia ediliyor. Samsung Galaxy Note 10 Pro iddiasıyla birlikte ortaya atılan bu söylentilerin doğruluğunu görmek için önümüzdeki ağustosa kadar beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER