Manşetler

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ tanıtıldı: İki farklı boyut, yenilenen S Pen

Samsung Galaxy Note 10 Plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+, uzun süredir etrafta dolaşan sızıntı ve dedikoduların ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. İki akıllı telefona Galaxy Note 10+’ın 5G versiyonu da eşlik ediyor. Galaxy Note 10 ve Note 10+ temel hatlarıyla birbirlerine benzer cihazlar olsalar da, iki cihaz arasında hem görünen hem de görünmeyen somut farklar bulunuyor.

Öncelikle iki farklı ekran büyüklüğü seçeneğinin Galaxy Note serisi için br ilk olduğunu belirtmekte fayda var. Galaxy Note 10; 6.3 inç büyüklüğünde 2280 x 1080 piksel çözünürlüklü, dinamik AMOLED bir ekrana sahip. Note 10+’ta ise ekran büyüklüğü 6.8 inçe çıkarken, çözünürlük de 3040 x 1440 piksele yükseliyor. Note 10+’ta da dinamik AMOLED paneli tercih eden Samsung, her iki telefonda da HDR10+ desteği sunuyor. Hem Note 10’da hem de Note 10+’ta ekranın içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı mevcut.

Samsung Galaxy Note 10 microSD kart desteğine sahip değil

Galaxy Note 10 ve Note 10+’ın ABD’de satılacak versiyonlarının kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga set bulunuyor. Diğer ülkelerde ise telefon Samsung’un kendi bünyesinde geliştirdiği Exynos 9825 ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Galaxy Note 10’da yonga sete 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Note 10+’ta ise RAM kapasitesi 12 GB’ye çıkıyor. Dahili depolama alanı çinse 256 ve 512 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor.

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ arasındaki en somut farklardan birisi de microSD kart desteği. Note 10’da microSD kart desteği bulunmuyor. Dolayısıyla cihaza ekstra depolama alanı eklemek mümkün olmuyor. Note 10+’a ise microSD kart desteği sayesinde maksimum 1 TB daha depolama alanı eklenebiliyor.

Samsung Galaxy Note 10

Note 10 ve Note 10+’ın kamera sistemleri büyük ölçüde aynı. Her iki telefonda da ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlük lens üstleniyor. f/1.5 ve f/2.4 olmak üzere çift diyafram genişliği seçeneği bulunan bu lens, optik görüntü sabitleme özelliğine de sahip. Telefonun arkasına dikey olarak yerleştirilen kamera sisteminin ikinci üyesi ise 16 megapiksel çözünürlüklü, geniş açılı kamera. Bu kamera f/2.2 diyafram genişliğine sahip. Sistemin üçüncü parçası olan 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens ise f/2.1 diyafram genişliği ve 45 derecelik görüş açısıyla geliyor.

Note 10+’ta bu üç kameraya ek olarak, bir de DepthVision adını taşıyan VGA kamera bulunuyor. Her iki telefon da f/2.2 diyafram genişlikli, 10 megapiksel ön kamera taşıyor. Bu kameralar, ekranın orta üst kısmındaki yuvarlak deliğin içinde bulunuyor.

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile kulaklık jakına veda ediyor

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+’ın ayrıldığı bir diğer nokta da pil kapasiteleri. Note 10’a enerjisini 3500 mAh kapasiteli pili veriyor. Note 10+ ise 4300 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. Her iki telefonda da kablosuz hızlı şarj desteği mevcut. Buna ek olarak, PowerShare özelliği sayesinde Note 10 ve Note 10+ ile başka cihazlar kablosuz şekilde şarj edilebiliyor.

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile birlikte kulaklık jakına ve Bixby tuşuna veda ediyor. Bixby tuşunun işlevleri, güç butonuna uzun süre basıldığında görülüyor.

Galaxy Note ve Note 10+, kutularından Android 9 Pie yüklü olarak çıkacak. Bu işletim sistemini Samsung’un One UI isimli kullancı arayüzü tamamlayacak.

Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile birlikte, Note serisinin alametifarikası olan S Pen de bir değişimden geçiyor. Bundan böyle S Pen, ekran üstünde havada yapılan hareketleri algılayabilecek. Galaxy Note 9 ile uzaktan kumanda özelliğine kavuşan kalemin Note 10 ile birlikte daha da güçlü hâle geldiği söylenebilir. Samsung’un S Pen’i bir tür asaya benzetmesi de şirketin bu güce olan inancını gösteriyor. Yeni S Pen, el yazısının dijital ortama aktarımı konusunda da kullanıcılara daha fazla esneklik sağlayacak. Kullanıcılar notlarının küçülterek, büyüterek veya rengini değiştirerek dijitale dönüştürebilecek. Buna ek olarak, oluşturulan notlar Microsoft Word dosyası olarak da saklanabilecek. Yenilenen S Pen video düzenleyicisine de yardım ediyor.

Galaxy Note 10 ve Note 10+’ın fiyatı ne kadar?

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+, Türkiye’de Ay Tozu Grisi, Duman Siyahı ve Fildişi Beyazı renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. İki telefonun da ilk etapta sadece 256 GB depolama alanına sahip versiyonları ülkemizde satılacak. Galaxy Note 10’a sahip olmak için 9899 TL, Note 10+ içinse 11399 TL ödemek gerekecek. Her iki telefon da şimdiden Samsung’un çevrimiçi mağazasında ön siparişe sunulmuş durumda. Telefonların sevkiyatı içinse 21 Ağustos ve sonrası işaret ediliyor. Ön satış döneminde Galaxy Note 10 veya Note 10+ alanlar, 799 TL değerindeki Galaxy Buds kablosuz kulaklığa ücretsiz sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER