Manşetler

Samsung Galaxy Note 10 Lite Ön İnceleme – Video

galaxy note 10 lite ön inceleme

Samsung Galaxy S10 Lite gibi Note 10 Lite da geçen yılın sonlarında dedikodularını epey sıklıkla gördüğümüz bir akıllı telefondu. CES 2020 öncesinde resmiyet kazanan bu telefonu Samsung’un standında kısa süreliğine deneyimleme fırsatı elde ettik.

Galaxy Note 10 Lite, görünüş itibarıyla S10 Lite’a epey benziyor. Bu telefonda da his bakımından o telefonda olduğu gibi Galaxy A serisinin üst sınıf modellerinin havası var. Bununla birlikte Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran ile birlikte Note 10 Lite iyi bir görsel deneyim sunuyor. Exynos 9810 işlemci de birçok işi rahatlıkla yapmak için yeterli olacaktır.

Galaxy Note 10 Lite’ın arkasında da Note 10’da olduğu gibi üç kamera görüyoruz. Kamera değerleri de aşağı yukarı benziyor, ancak Note 10 Lite’ın 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamerası dinamik diyafram açıklığı özelliğine sahip değil. Geniş açı kameranın yanında telefoto kameranın da optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olmasını iyi bir haber olarak nitelendirebiliriz.

CES 2020’deki Samsung standında S Pen’i fazla deneyimleme imkanı elde edemedik. Örneğin Temassız Komut arayüzü test ettiğimiz telefonda yoktu, bu nedenle temel S Pen araçlarını kullanmak mümkün olmadı. Yalnızca Samsung Notes uygulaması içinden kalemin nasıl bir deneyim sunduğunu test ettik. Bir süredir kullandığımız Note 10 Plus’a göre çok farkının olmadığını söyleyebiliriz.

Galaxy Note 10 Lite, S10 Lite modeline göre çıkışı biraz daha mantıklı bir cihaz. Öncelikle Note 10 serisinin çıkışının üstünden daha altı ay geçmedi. Bu seri nispeten yeni sayılır. Kapasitif ekran kalemi deneyimini tercih eden belirli bir kullanıcı kitlesi var. Ancak 10 bin TL seviyesinden başlayan fiyatlarıyla Note 10 ve Note 10 Plus her bütçeye uygun değil. Galaxy Note 10 Lite sayesinde, en azından 6000-7000 TL gibi daha makul bir fiyat seviyesinden S Pen deneyimini yaşamak mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER