Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 Lite için bir işaret daha

galaxy note 10

Samsung son birkaç yıldır Lite telefonlardan uzak dursa da, dedikodular şirketin bu yaklaşımını değiştireceğini gösteriyor. Bu konudaki son işaret, Geekbench’in benchmark veri tabanında görüldü. Samsung Galaxy Note 10 Lite olduğu düşünülen SM-N770F model numaralı telefon, Geekbench’in testinden geçti.

Benchmark testi sonucuna göre, Galaxy Note 10 Lite’ın kalbinde Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9810 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik edecek.

İlk olarak Galaxy Note 9’da kullanılan Exynos 9810, bir yaşını doldurmuş durumda. Buna rağmen, 10 nm. mimarisiyle üretilen işlemci cihazlar için hatırı sayılır bir güç sağlıyor. Ancak bu durum, Exynos 9810’un artık en iyiler arasında olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.

samsung galaxy note 10 liteTelefonun model numarasındaki N harfi, bunun Galaxy Note serisine ait bir cihaz olduğunu gösteriyor. Ancak model numarasının kalan kısmı, bunun yeni bir telefon olduğunu ortaya koyuyor.

Samsung Galaxy Note 10 Lite ne zaman tanıtılacak?

Model numarasının sonunun F harfiyle bitmesi de ayrıca göze çarpıyor. F harfinin varlığı, telefonun uluslararası pazar için hazırlanmış tek SIM kartlı bir cihaz olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Note 10 Lite’ın Güney Kore dışında satışa sunulması ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

Galaxy Note 10 Lite ile ilgili bilinenler şimdilik sınırlı. Akıllı telefon için henüz Samsung’dan resmi bir işaret de gelmiş değil. Dolayısıyla Note 10 Lite’ın ne zaman gün yüzüne çıkacağı da belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER