Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 da iki ToF sensörüyle gelebilir

samsung galaxy note 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Note 10 hakkındaki dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikoduların en yenisi ise yine telefonun kamerasıyla ilgili. Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, şirket Galaxy Note 10’da birden fazla Uçuş Süresi (ToF) sensörüne yer verebilir.

Samsung daha önce de telefonlarına ToF sensörü yerleştirmişti. Galaxy S10 5G’nin hem ön hem de arka kamerasına ToF sensörü ekleyen şirket, Galaxy A80’in dönen kamerasında da ToF sensörüne yer vermişti. ToF sensörleri bokeh efektleri, AR uygulamaları ve yüz tanıma gibi işlerde kullanılıyor.

Güney Koreli lens üreticisi KOLEN, Vietnam’daki yeni tesisi için 21.6 milyon dolarlık bir yatırım yapıyor. Bu yatırımla tesisin üretim kapasitesinin 13 milyondan 25 milyona çıkması planlanıyor. Bu konumun seçilmesinde ise KOLEN’in Samsung’la olan işbirliği önemli bir rol oynuyor. Şirket, akıllı telefonlarının yarısından fazlasını Vietnam’da üretiyor.

Samsung’un Galaxy Note 10’da biri önde, biri de arkada olmak üzere iki ToF sensörüne yer verebileceği söyleniyor. Şirket daha önce Galaxy S10 5G’de hem önde hem de arkada ToF sensörü sunmuştu. Yine de, bu sensörün delikli ön kamera tasarımına nasıl yerleştirileceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Mevcut taslaklarda ve sızan ekran koruyucularında sadece küçük bir yuvarlak delik bulunuyor. Galaxy S10 5G’de ise oldukça geniş bir kamera deliği yer alıyor. ToF modülünün Note 10’un 5G versiyonuna ayrılmış olması da ihtimaller arasında gösteriliyor.

Samsung Galaxy Note 10, 7 Ağustos’ta resmen gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER