Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10’un üstünde hiç tuş olmayabilir

Samsung Galaxy Note 10

Samsung cephesinde Galaxy S10 serisinin ve Galaxy Fold‘un tanıtılmasının ardından gözler yeni amiral gemisine çevrilmiş durumda. Bu yeni amiral gemisinin Galaxy Note 10 olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Samsung Galaxy Note 10 büyük ihtimalle önümüzdeki ağustos ayında tanıtılacak. Telefonla ilgili haberler de şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda.

Bu haberlerin en yenisi Samsung’un ana vatanı Güney Kore’den geldi. ETNews sitesinde yer alan habere göre; Note 10, Samsung’un herhangi bir fiziksel tuş taşımayan ilk telefonu olacak. Bu da akıllı telefonda güç, Bixby ve ses kontrol tuşlarının olmayacağı ve bu tuşların işlevlerinin dokunma veya hareket tabanlı kontrollere bırakılabileceği anlamına geliyor. Ancak söz konusu alternatiflerle ilgili bilgilerin şu an için sınırlı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yine de, Samsung’un geçmişte yaptığı bazı patent başvuruları sayesinde fikir jimnastiği yapmak mümkün oluyor. Güney Koreli şirket, daha önce sıkıştırılabilir kenarlar teknolojisi için patent başvurusu yapmıştı. HTC U11’dekine benzer şekilde işleyen bu teknoloji, telefonun kenarları sıkıştırıldığında kamera uygulamasını başlatmayı veya ayarlanmış başka bir işlevi gerçekleştirmeyi sağlıyor. ETNews’in haberinde bu teknolojinin Galaxy S10’da kullanılıp kullanılmayacağı konusunda bir bilgi yer almasa da, fiziksel tuşun olmadığı bir tasarımın fazlasıyla sıra dışı olacağı söylenebilir.

Akıllı telefon tasarımlarında ilginç bir dönem başlamış durumda. Katlanabilir telefonlar, kamera delikli ekranlar, kızaklı mekanizmalar, telefonun içinden çıkan kameralar, çok sayıda arka kamera barındıran cihazlar yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Dolayısıyla Samsung’un da Note 10’u rekabette kendisine avantaj sağlayacak sıra dışı bir tasarımla sunma isteğine şaşırmamak gerekiyor.

Samsung Galaxy Note 10 ile ilgili haberlerin önümüzdeki dönemde sıklıkla gündeme geleceği rahatlıkla söylenebilir. Ortaya atılacak iddiaların doğru olup olmadığı ise ağustos ayı itibarıyla anlaşılacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER