Teknoloji

En yeni Galaxy Note 10 dedikodusu kafaları karıştırdı

Samsung Galaxy Note 10

Samsung cephesinde gözler Galaxy S10 ve Galaxy Fold‘un tanıtılmasının ardından Galaxy Note 10‘a çevrilmişti. Galaxy Fold’un piyasaya çıkışının ertelenmesiyle birlikte Galaxy Note 10 biraz gündemden düşmüş gibi görünse de, bu durum akıllı telefonla ilgili sızıntıların sona erdiği anlamına gelmiyor. Samsung Galaxy Note 10 ile ilgili sızıntıların en yenisi, kafaları biraz karıştırıyor.

Samsung ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleri ve sızıntılarıyla tanınan duyumcu Ice Universe, bir süre önce Galaxy Note 10’un 4G destekleyen bir Pro versiyonunun bulunacağını ve bu versiyonda 25W şarj desteğine sahip 4500 mAh kapasiteli bir pilin olacağını belirtmişti. Paylaşımda 25W ibaresinin geçmesi, telefonda hızlı şarj desteğinin bulunacağının bir işareti olarak değerlendirilmişti.

Ice Universe, bu paylaşımdan bir gün sonra başka bir paylaşımla ilk tweet’indeki bazı ifadeleri geri çekmişti. “25W şarj desteğinin ipucunu veren mesaj yanlış. Geri alıyorum, daha fazla bir şey söyleyemem. Sadece beklentilerinizin karşılanacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullanan ünlü duyumcu, Samsung’un 25W şarj konusundaki kesin kararını henüz vermediğine dair bir ipucu paylaşmışa benziyor.

Samsung’un pil konusunda temkinli bir tavır takınmasına çok da şaşırmamak gerekiyor. Şirket, 2016’da Galaxy Note 7’nin aşırı ısınan ve patlayan pilleri nedeniyle ciddi bir sıkıntı yaşamış ve telefonu geri toplayıp piyasadan çekmek zorunda kalmıştı. Samsung Galaxy S10’un 5G versiyonunda da 25W USB-C şarj aletine yer vermişti. Bu şarj aletinin telefonun pilinin yeniden dolum süresini hatırı sayılır ölçüde kısalttığı söyleniyor. Buna rağmen, Samsung geçmişin kötü anılarının etkisinden tam olarak çıkamamışa benziyor.

Güney Kore’de yaşanan bir olayın da Samsung’un kafa karışıklığında etkili olduğu söylenebilir. Bir Galaxy S10 5G’nin “durduk yere” alev alarak yandığı iddiası, 25W şarj teknolojisi konusunda soru işaretleri doğurmuştu. Ancak Samsung’dan yapılan açıklamada, sorunun dış etmenlerden kaynaklandığı öne sürüldü.

Samsung Galaxy Note 10 konusundaki sızıntılar, önümüzdeki süreçte gündemi fazlasıyla meşgul edecek gibi görünüyor. Akıllı telefonun önümüzdeki ağustosta resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER