Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 Avrupa’ya daha küçük ekranla gelebilir

samsung galaxy note 10 pro 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy S10 ailesinin tanıtılması ve piyasaya çıkmasının ardından gözler yavaş yavaş yazın beklediğimiz bir sonraki amiral gemisi Samsung akıllı telefonuna kayıyor. Galaxy S10 ve Galaxy Fold ile Samsung’un elindeki bütün numaraları yaptığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü Samsung daha Galaxy Note serisinin beklenen üyesi Galaxy Note 10’u duyurmadı. Dedikodular bu telefonun Avrupa pazarına özel, daha küçük ekranlı bir versiyonunun çıkacağını işaret ediyor.

Aslına bakarsanız, bu biraz ilginç bir strateji olur. Galaxy Note serisi bir büyük ekran, bir de S Pen ile tanımlanır. Büyük ekranlı telefon eğilimini başlatan ürün de 2011’de çıkan Galaxy Note modeli olmuştu. O telefonun taşıdığı 5.3 inç bile günümüz şartlarında “küçük” olarak nitelendirilir oldu.

The Bell’in içeriden aldığı bilgilere göre, çok yakında yurt dışında satışa sunulacak Galaxy S10 5G modeli işleri biraz karıştırıyor.  Galaxy Note 10’un ya 6.7 inç ekranla o telefonun seviyesinde kalması, ya da daha büyük bir ekrana sahip olması gerekiyor. Bu sefer de herkes için 6.9 inç gibi büyük ekranlı bir telefonu tutmak kolay olmayacaktır. Üstelik, Galaxy S10e modeli birçok insanın daha küçük ekranlı telefonu tercih edebileceğini gösterdi.

Yayın organı Galaxy Note 10 çeşitlerinin hangi ekran büyüklük değerleriyle geleceği konusunda bir bilgi vermiyor. Ancak Galaxy Note 10’un daha küçük ekranlı versiyonu Avrupa pazarına özel olabilir. Geçmişte Samsung’un Galaxy Note 5 modelini Avrupa’da, üretkenlik odaklı tablete fazla ilgi olmadığı gerekçesiyle çıkarmadığını hatırlıyoruz. Görünen o ki, şimdi aynı pazarda daha küçük telefonlarla şansını denemek istiyor.

Daha küçük ekran boyutuna rağmen, Galaxy Note 10’da hâlâ S Pen ile rahatlıkla kullanılabilecek bir ekran olacaktır. Ne var ki, azaltılmış ekran büyüklüğü çizim veya yazı yazmak için diğer modeldekine göre daha az ekran alanının bulunacağı anlamına da geliyor.

İLGİLİ HABERLER