Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 ailesinde kullanıcılara iki farklı model sunulabilir

Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy S serisinde telefonlarında farklı boyut seçenekleri sunuyor. Galaxy Note serisinde ise bundan farklı olarak kullanıcıların karşısına tek bir model çıkıyor. Ancak önümüzdeki yaz tanıtılması beklenen Samsung Galaxy Note 10 ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

Güney Kore merkezli The Bell sitesinde yer alan habere göre, Galaxy Note 10’da kullanıcıların karşısına iki farklı model seçeneği sunulacak. Bunlardan birinde 6.7 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak. Diğeri ise daha küçük bir ekrana sahip olacak.

Galaxy Note 10’ta kullanıcıların karşısına ikinci bir seçeneğin çıkarılacağına dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. Bu modellerden birinde 5G desteğinin sunulacağı ve bu modelde 6.7 inç büyüklüğünde bir ekranın yer alacağı konuşuluyor. 5G desteğinin bulunmadığı modelde ise ekran büyüklüğünün 6.4 inçe ineceği iddia ediliyor. Galaxy Note serisinin en güncel üyesi Galaxy Note 9 da 6.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip.

Ancak The Bell‘in kaynakları, Note 10’un aynı zamanda bir “Lite” versiyonunun hazırlandığını iddia ediyor. Bu versiyonun Galaxy S10e‘te benzer özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Piyasada bu tarz “Lite” etiketli ürünlere yönelik talebin yoğunluğunu göz önüne alınca Galaxy Note serisinde de böyle bir seçeneğin sunulmasına şaşırmamak gerekiyor. 6.4 inçlik bu model, Lite versiyon niteliği taşıyabilir.

Samsung Galaxy Note 10 ailesinin ağustos ayında tanıtılması bekleniyor. Bu modelin sadece Avrupa’da satılabileceğine dair söylentiler bulunsa da, bunun Samsung’un şu ana kadar uyguladığı stratejiye pek de uymadığını söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER