Teknoloji

Samsung 64 megapiksellik sensörünü Note 10’da kullanmayacak

samsung galaxy note 10 10e
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung geçtiğimiz hafta 64 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL görüntü sensörünü tanıtmıştı. Bu sensör sayesinde akıllı telefonlara daha yüksek çözünürlüklü kameralar yerleştirmek mümkün hâle geliyor. Güney Koreli şirketten yapılan açıklamada, yeni sensörün mobil cihaz endüstrisinde şimdiye kadarki en yüksek çözünürlüğü sunduğunun altı çizilmişti. Bu sensörün kullanılacağı ilk telefon konusunda pek çok kişinin tahmini Samsung Galaxy Note 10 olsa da, gelen son haberler bu ihtimali rafa kaldırıyor.

Söz konusu bilgiyi gündeme taşıyan kişi ünlü duyumcu Ice Universe oldu. Çin’de yaşayan ünlü duyumcu “Samsung Note10 64 MP CMOS taşımayacak” şeklinde bir Twitter paylaşımı yaptı. Bu da Samsung’un yeni sensörünün henüz telefonlarda kullanılmaya hazır hâle gelmediğini gösteriyor.

Bu iddiaya pek de şaşırmamak gerekiyor. Samsung’un en güncel amiral gemisi Galaxy S10’da bile 48 megapiksel çözünürlüklü bir kamera sensörü bulunmuyor. Buna rağmen, Galaxy S10’un güçlü bir kamera performansı olduğunu belirtmek gerekiyor. Aynı çizginin Galaxy Note 10 tarafından korunması da muhtemel görünüyor.

Galaxy Note 10 hakkında şimdiden çok sayıda iddia ortada dolaşıyor. Akıllı telefonun daha büyük ve daha iyi bir ekrana sahip olacağı kesin gibi görünüyor. Note 10’un arkasında dört lensli bir kameranın bulunması bekleniyor. Buna ek olarak, Samsung’un kısa süre önce patentini aldığı Note S Pen kamera teknolojisini de telefonda kullanması öngörülüyor.

Samsung Galaxy Note 10 ile birlikte Note serisinde yeni bir dönemi de başlatabilir. Şirketin akıllı telefonun daha gelişmiş özelliklere sahip “Pro” versiyonunu da geliştirdiği söyleniyor. Bu versiyonda 50W hızlı şarj desteği gibi özelliklerin bulunacağı iddia ediliyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse ağustos ayına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER