Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 5G desteğiyle gelecek

samsung galaxy note 10 pro 5g

Samsung cephesinde Galaxy S10 ve Galaxy Fold‘un tanıtımının ardından gözler Galaxy Note serisinin en yeni üyesine çevrildi. Yaz aylarında tanıtılması beklenen telefona dair detaylar da yavaş yavaş şekilleniyor. Amerikan mobil operatörü Verizon’ın CEO’su Hans Vestberg’in verdiği bilgiye göre, Samsung Galaxy Note 10 5G destekli bir modelle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Şirketinin çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vestberg, “Hem Note hem de bu yıl gelecek Galaxy 5G desteğine sahip olacak” ifadesini kullandı. Verizon CEO’su, Samsung’un planları hakkında bilgi verirken şirketinin bu yıl LG V50 ThinQ satışı gerçekleştireceğini hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Samsung’un 2019’daki yol haritasını bilen bir kaynaktan bu tarz bir doğrulama duymanın rahatlatıcı olduğu söylenebilir. Ancak 5G destekli bir Galaxy Note 10 modelinin varlığına çok da şaşırmamak gerekiyor. Samsung Galaxy S10’un 5G destekli versiyonunu 1-2 ay içinde piyasaya çıkarmayı planlıyor. Diğer şirketler de 5G uyumlu telefonlarını satışa sunmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Oppo kısa süre önce tanıttığı Reno için 5G destekli bir model de sunuyor. Huawei’de ise katlanabilir telefon Mate X‘te 5G mevcut. OnePlus’ın 14 Mayıs’ta duyuracağı OnePlus 7 Pro için 5G’li bir seçenek sunmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla Galaxy Note 10’da 5G’nin varlığı daha anlamlı hâle geliyor.

Samsung Galaxy Note 10 5G desteğini taşımak için uygun bir telefon olacak gibi görünüyor. Güney Koreli şirket, ilk günden bu yana Galaxy Note serisinde güçlü özelliklere yer veriyor. Güçlü kamera ve işlemci, büyük pil ve S Pen gibi özelliklerin 5G ile desteklenmesinin Samsung’a ciddi bir avantaj sağlayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER