Manşetler

Samsung Galaxy Note 10.1 bu ay içinde küresel pazarda satışa çıkıyor

Samsung, bu yılın başlarında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkardığı Galaxy Note 10.1’i nihayet küresel pazarda piyasaya sürüyor. Kapasitif kalemli ve 10.1 inç ekrana sahip olan bu tablet ağustos ayı içinde çeşitli küresel ve yerel pazarlarda satışa sunulacak. Samsung Türkiye de Galaxy Note 10.1 için Türkçe olarak hazırlanmış bir basın bülteni yayınladı. Bu durumu Galaxy Note 10.1’in fazla bekletmeden ülkemizde de piyasaya çıkacağı şeklinde yorumlayabiliriz.

1.4 GHz’lik dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM’e sahip olan Galaxy Note 10.1’in Samsung’un daha önceki tabletlerine göre hatırı sayılır donanım güncellemeleri içerdiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte şu ana kadar sadece 5.3 inç’lik bir modelin bulunduğu Galaxy Note serisi de fiilen genişlemiş oluyor. Galaxy Note 10.1’de yer alan çoklu ekran özelliği kullanıcılara aynı anda birden fazla işlevi yürütme fırsatı veriyor. Örneğin kullanıcı bir yandan video izlerken veya diğer uygulamaları başlatırken bir yandan da S Pen yardımıyla ekrana yazı yazabilecek veya çizim yapabilecek. Samsung Galaxy Note 10.1’in sadece Wi-Fi moelinin yanı sıra Wi-Fi + 3G (21 Mbps HSPA+) ve Wi-Fi + LTE versiyonları da piyasada olacak. 4G destekli modelin diğerlerine göre biraz daha sonra piyasaya çıkması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 10.1’i MWC 2012’de duyurulduğunda inceleme fırsatı bulmuştuk. Cihazla ilgili ilk izlenimlerimizi Galaxy Note 10.1 ön inceleme yazısında bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER