Teknoloji

Samsung Galaxy Nexus Apple’ın patentlerini ihlâl etmeyecek şekilde geliştirildi

Samsung dün tanıtılan yeni Galaxy Nexus‘un tasarımı sırasında Apple’ın patentlerini kullanmamaya özen gösterdiklerini belirtti. Şirketin mobil bölümünün başkanı Shin Jong-kyun şirketinin elinden geldiğince bunu engellemeye çalıştığının altını çizdi.

Yonhap News’e konuşan Shin Samsung’un patent olayını çok ciddiye aldığını, ancak fikri hakların karmaşık yapısından dolayı Galaxy Nexus’un davalara maruz kalmaması hususunda emin olamayacaklarını söyledi. Samsung ve Apple arasında sürmekte olan yasal mücadeleye atıfta bulunan yönetici “Telefonun Apple patentlerinden yüzde 100 bağımsız olup olmadığını göreceğiz.” dedi. Söz konusu davalardan dolayı birşey kazanmadıklarını kabul eden Shin kaybettikleri şeyin markalarının gururu olduğunun altını çizdi. Yine de, bu durum Samsung’un rövanş için bastırmasına engel olacak gibi görünmüyor. Şirket iPhone 4S’in satışının yasaklanması için önce Fransa ve İtalya’da sonra da Avustralya ve Japonya’da dava açmış durumda.

Bu arada, geçtiğimiz hafta çıkan bazı haberler Google ve Samsung’un Galaxy Nexus’u 11 Ekimde tanıtma planının sadece Steve Jobs’un ölümüne duyulan saygıdan dolayı değil, ayrıca patentlerden kaynaklanan bazı durumlardan dolayı da ertelendiğini işaret etmişti. Apple’ın patentlerinin alanına girmemesi için bazı Ice Cream Sandwich özelliklerinin kaldırıldığı veya yeniden düzenlendiğine inanılıyor.

Gerçek nedir, tam olarak açığa çıkmış değil. Ancak Samsung’un söylediği şu ki, Galaxy Nexus’un patent konusunda hiçbir yere bağımlı olmaması bu cihazın önemli nitelikleri arasında yer alıyor. Bu durum hem Android fanlarını hem de Apple ile mahkemelik olmaktan çekinen diğer Android üreticilerini sevindirecektir.

İlgili – Yonhap News

İLGİLİ HABERLER