Teknoloji

Samsung Galaxy Mega 2 64-bit işlemci ve 4.7 megapiksel ön kamerayla gelecek

samsung-galaxy-mega-120613 (640 x 427)

Android işletim sistemli telefonlarının sayısını sürekli olarak artıran Samsung, geçtiğimiz yılın nisan ayında 5.8 ve 6.3 inç ekranlı modellere sahip Samsung Galaxy Mega serisini duyurmuştu. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen, Güney Koreli şirketin bu serinin yeni telefonlarını duyurmaması bazı soru işaretleri doğurmuştu. Ancak ortaya çıkan son sızıntı Samsung Galaxy Mega 2’nin yolda olduğunu gösteriyor.

Samsung Galaxy Mega 2 kendisini GFXbench veri tabanında oldukça somut biçimde belli ediyor. Veri tabanında ”Samsung Galaxy Mega 2’nin 3D gragik performansı” ibaresinin yer alması ortada herhangi bir kafa karışıklığı bırakmıyor. 1.2 GHz,dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 64-bit işlemci, Adreno 306 GPU grafik işlemcisi ve 1080p video kayıt yeteneğine sahip 4.7 megapiksel ön kamera Samsung Galaxy Mega 2’nin sızan özellikleri arasında ön plana çıkıyor.

Sızan diğer özellikler ise şöyle sıralanıyor: 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 5.9 inç ekran, 2 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza. Benchmark testi sonuçları 12 megapiksel arka kamerayı işaret etse de, 4:3 görüntü oranıyla çekim yapılabilmesi Galaxy Mega 2’nin Galaxy S5 gibi 16 megapiksel fotoğraflar yakalayabileceği anlamına geliyor. Samsung Galaxy Mega 2 için henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak 64-bit işlemcinin varlığı cihazın Android L yayınlandıktan sonra piyasaya çıkacağı şeklinde yorumlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER