Teknoloji

Samsung Galaxy M42 5G’nin tanıtım tarihi belli oldu

samsung galaxy m42 5g

Samsung Galaxy M42 5G hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Nisan ayı içinde tanıtılması beklenen telefon için resmi açıklama sonunda geldi. Amazon Hindistan aracılığıyla akıllı telefonun 28 Nisan’da tanıtılacağı açıklanırken, telefonun tanıtım sayfası da aktif hâle geldi.

Tanıtım sayfasında Galaxy M42 5G’nin tasarımını ve özelliklerini gösteren bazı görseller görmek mümkün. Çentikli ekrana sahip akıllı telefonun arkasındaki kare şeklindeki kamera adasında dört sensör bulunuyor.

Arka panelde parmak izi tarayıcısı görülmüyor. Sağ kenardaki güç butonununda da tarayıcının izine rastlanmıyor. Bu da parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edilmiş olabileceğini ve AMOLED ekran panelinin varlığını gösteriyor.

Galaxy M42 5G’nin kalbinde Qualcomm’un Sanapdragon 750G işlemcisi bulunuyor. Bellek ve depolama alanı kapasitesi konusunda ise henüz somut bir bilgi verilmiş değil. Amazon sayfasında Samsung Pay ve Knox Security’nin varlığını görmek de mümkün oluyor.

Daha önceki sızıntılara göre, akıllı telefonda ana arka kamera görevini 64 megapiksel sensör üstlenecek. İhtiyaç duyulan enerjiyi ise 6000 mAh pil verecek. Cihazın Hindistan’daki satış fiyatının ise 20 ila 25 bin rupi (2165 ila 2707 TL) arasında olması bekleniyor.

Samsung Galaxy M42 5G için resmi duyuru yukarıda da belirttiğimiz gibi 28 Nisan’da yapılacak. Bu tarihe kadar telefonla ilgili yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER