Teknoloji

Samsung Galaxy M41 için başka bir üreticiden OLED ekran alabilir

samsung galaxy m41

Samsung Display, küçük OLED ekran pazarındaki en önemli üretici konumunda. Samsung’un akıllı telefonları için ekran üreten şirket, Apple’ın da bir numaralı OLED panel tedarikçisi. Ancak Samsung Galaxy M41 isimli yeni telefonu için farklı bir üreticiden OLED panel almayı seçmişe benziyor.

İddialara göre; Samsung, Galaxy M41’de kullanılacak OLED ekranlar için başka bir üreticiyle çalışıyor. Güney Koreli şirketin OLED panelleri China Star Optoelectronics Technology (CSOT) isimli şirketten tedarik ettiği söyleniyor. Bu şirketin sahibinin akıllı telefon da üreten TCL olduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung’un farklı üreticilerden OLED ekran paneli alabileceğine dair söylentiler daha önce de gündeme gelmişti. Şirketin BOE ile görüştüğü ve buradan aldığı panelleri Galaxy S21’de kullanabileceği iddia edilmişti. Ancak daha sonrasında Samsung’un S21 serisinde kendi bünyesinde ürettiği OLED panelleri kullanacağı belirtilmişti.

CSOT’un müşteri listesinde Xiaomi ve Motorola gibi markalar bulunuyor. Xiaomi Mi 10 ve Motorola Edge’de kullanılan OLED ekranlar CSOT tarafından üretildi. Akıllı telefonlarında başka üreticilerin işlemcilerine yer veren Samsung’un bu yaklaşımı ekran alanında da uygulama ihtimaline çok şaşırmamak gerekiyor.

Samsung Galaxy M41 hakkındaki ilk sızıntılar daha önce ortaya çıkmıştı. Sızan görseller, üzerinde kamera deliği bulunan düz bir ekranı göstermişti. O günden bu yana telefon hakkında yeni bir detay sızmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER