Teknoloji

Samsung Galaxy M41 farklı bir isimle resmiyet kazanabilir

samsung galaxy m41

Samsung‘un Galaxy M serisine yakında yeni bir üye daha eklenecek. OnLeaks’in yeni ortağı Pigtou ile birlkte CAD dokümanları üzerine hazırladığı taslaklar, bu telefonun tasarımı hakkında somut bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor. Şimdiye kadarki sızıntılarda bu telefonun adı Samsung Galaxy M41 olarak görülmüştü. Ancak OnLeaks’in taslaklarında telefonun adı Galaxy M51 şeklinde geçiyor.

Samsung Galaxy M40’ta 6.3 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Yeni telefon ise 6.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Galaxy M41 yerine M51 isminin tercih edilmesinin sebebinin de bu boyut farkı olabileceği belirtiliyor. 162.6 x 77.5 x 8.5 mm. boyutlarındaki telefonun kalınlığı, arka paneldeki kamera çıkıntısı da hesaba katıldığında 9.5 mm. oluyor.

Kamera çıkıntısı, Samsung’un son dönemde duyurduğu telefonları yakından izleyenler için oldukça tanıdık. Bu çıkıntıda üç sensörlü bir sistem bulunuyor. Söz konusu sistemin geniş, ultra geniş ve makro sensörler barındırma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Ancak son sensörün bir derinlik sensörü olabileceği de belirtiliyor.

Telefonun ön kamerasının ekran üzerindeki deliğe yerleştirilmesi de ayrıca dikkat çekiyor. Samsung, M40 dışındaki M serisi telefonlarında ön kamerayı ekran üzerindeki çentiğe yerleştirmişti. M40’ın ön kamerası ise ekranın sol üst köşesindeki kamera deliğinde bulunuyor.

Taslaklara bakıldığında akıllı telefonun üst kenarında 3.5 mm. kulaklık jakının bulunduğu görülüyor. Alt kenarda ise USB-C girişi göze çarpıyor. M41’de (veya M51) parmak izi tarayıcısı arka panelde yer alıyor.

Samsung Galaxy M41 veya M51 yurt dışında büyük ihtimalle 250-300 dolar civarında bir  fiyat karşılığında satılacak. Akıllı telefonun teknik detayları henüz doğrulanmış değil. Yine de; cihazın orta sınıf bir Exynos işlemci, Super AMOLED ekran ve büyük bir pil taşımasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER