Manşetler

Samsung Galaxy M40 tanıtıldı: Sonsuz-O ekran, Snapdragon 675 işlemci

samsung galaxy m40

Samsung Galaxy M40 hakkındaki son haberler, geçtiğimiz ayın son günlerinde gündeme gelmişti. Güney Koreli şirketin orta segment açılımının en yeni halkası olan telefon, sonunda resmen gözler önüne çıktı. İlk olarak Çin ve Hindistan’da satışa sunulacak olan telefon, üç arka kamera taşımasının yanı sıra kulaklık jakı barındırmamasıyla dikkat çekiyor. Galaxy M40’ın, Samsung’un kulaklık jakı olmayan ilk orta segment telefonu unvanının da sahibi oldu.

Galaxy M40’ın teknik kadrosunun oldukça etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Galaxy M40’ta 6.3 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü Sonsuz-O ekran mevcut. Galaxy M40’ın ön kamerası da, tıpkı Galaxy S10 gibi, ön kameraya yerleştirilen kesikte bulunuyor. Akıllı telefona enerjisini 15W hızlı şarj desteğine sahip 3500 mAh kapasiteli pili veriyor. Akıllı telefon kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkıyor.

Samsung Galaxy M40, üç arka kameraya sahip. 32 megapiksel çözünürlüklü, f/1.7 diyafram genişlikli sensör, telefonda ana kamera işlevini görüyor. 123 derecelik geniş görüş açısına sahip, f/2.2 diyafram genişlikli 8 megapiksellik kamera, ana kameraya eşlik ediyor. Kurulumu 5 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü tamamlıyor.

samsung galaxy m40Galaxy M40, sahip oldukları kadar sahip olmadıklarıyla da konuşulabilir. Söz konusu eksiklikler arasında göze ilk olarak 3.5 kulaklık jakının bulunmayışı çarpıyor. Samsung’un orta segment telefonlarında da kulaklık jakını çıkarmaya başlaması, şirketin bu yaklaşımı standart hâline getireceğini gösteriyor.

Samsung Galaxy M40, Hindistan’da 19990 rupi (1678 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER