Teknoloji

Samsung Galaxy M30s’in çıkış tarihi belli oldu

samsung galaxy m30s

Samsung Galaxy M30s hakkındaki dedikodu ve sızıntılar uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun satışa sunulacağı tarih de sonunda belli oldu. Galaxy M30s, 18 Eylül’de Hindistan’da satışa sunulacak. Telefonun satışı ilk etapta Amazon Hindistan üzerinden yapılacak. Akıllı telefonun en dikkat çekici özelliği olarak ise 6000 mAh kapasiteli pili öne çıkıyor.

Galaxy M30s, daha önce Android Enterprise internet sitesinde görülmüştü. Sitedeki ürün sayfası, telefonla ilgili dikkat çekici başka detayları da gözler önüne sermişti. 6.4 inç Super AMOLED ekran, 4 GB RAM, 64 veya 128 GB depolama alanı gibi özellikler Android Enterprise sitesi sayesinde ortaya çıkmıştı.

Geekbench üzerinde gerçekleştirilen bir benchmark testi ise Galaxy M30s’in kalbinde Exynos 9610 işlemcinin bulunacağını göstermişti. Ancak bazı kaynaklar hâlâ Exynos 9611 işlemcinin tercih edilebileceğini öne sürüyor. Bu konuda gerçeği öğrenmek için Samsung’dan gelecek açıklamayı beklemek gerekiyor.

Samsung Galaxy M30s’in arkasında üç lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lensin üstleneceği belirtiliyor. Bu lense eşlik eden diğer iki kameranın özellikleri ise şu an için belirsizliğini koruyor. Yazılım tarafında ise Android Pie’ı Samsung’un One UI kullanıcı arayüzü tamamlayacak.

Samsung Galaxy M30s için ne kadar ödemek gerekecek?

Samsung Galaxy M30s için henüz bir fiyat bilgisi açıklanmış değil. Daha önceki iddialara göre, telefon için 15 bin (1210 TL) ila 20 bin (1614 TL) rupi ödemek gerekecek. Teknik özellikler ve fiyatla ilgili bilgiler, önümüzdeki dönemde netleşecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER