Teknoloji

Samsung Galaxy M01 tanıtıldı: Snapdragon 439 işlemci, 5.7 inç ekran

samsung galaxy m01

Samsung, varlığını daha önce açıkladığı Galaxy M01 için beklenen resmi duyuruyu sonunda yaptı. Akıllı telefonun tanıtımı Hindistan’da gerçekleşti. Aynı etkinlikte daha önce tanıtılan ve hatta Türkiye’de satışa sunulan Galaxy M11’in Hindistan’da piyasaya çıkışı da duyuruldu.

Giriş seviyesi bir telefon olan Galaxy M01, 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. HD+ çözünürlüklü bu ekran, üzerindeki V harfi şeklindeki çentik nedeniyle Samsung tarafından Sonsuz-V olarak adlandırılıyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 439 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise sadece 32 GB. Ancak microSD kart desteğiyle bu kapasiteyi artırmak mümkün.

Galaxy M01’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil hızlı şarj desteğine sahip değil. Ancak telefonun teknik özelliklerinin mütevazılığı, Galaxy M01’in pilinin uzun süre boyunca şarj edilmeden çalışabileceğini işaret ediyor.

Galaxy M01’in arkasında iki sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 13 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı sensör üstleniyor. Sistemi 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü tamamlıyor. Ekranın üzerindeki V harfi şeklindeki çentikte ise 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor.

Samsung Galaxy M01 için siyah, kırmızı ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Hindistan’da 8999 rupi (805 TL) karşılığında satılacak olan telefonun diğer ülkelerde piyasaya çıkışı konusunda şu an için net bir bilgi verilmiş değil. Ancak giriş segmentindeki seçeneklerini fazla tutan Samsung’un Galaxy M01’i başka ülkelere götürmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER