Manşetler

Samsung Galaxy M serisi telefonlarıyla Hindistan’ı tekrar fethetmeyi istiyor

samsung galaxy m

Samsung Galaxy M serisi cihazlarını Hindistan’da gözler önüne çıkardı. Güney Koreli üretici, Galaxy M serisiyle Hindistan pazarında Xiaomi gibi Çinli rakiplerine karşı daha güçlü şekilde mücadele etmeyi hedefliyor. Serinin ilk üyeleri M10 ve M20, Samsung’un “Infinity-V” adını verdiği gözyaşı damlası şeklinde çentiğe sahip ekranı taşıyor. Samsung, hedef kitlesine gençleri yerleştirdiği Galaxy M serisini Amazon Hindistan ile birlikte satacak.

Galaxy M20’de 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.3 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, 19.5:9 görüntü oranına sahip. Akıllı telefonun kalbinde ise Samsung’un kendi üretimi olan dört çekirdekli Exynos 7904 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek kurulum konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor. Galaxy M20 almayı düşünenler, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı ya da 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanını seçeneklerinden birini tercih edebilecek. Akıllı telefon enerjisini 5000 mAh kapasiteli pilinden alacak.

Samsung Galaxy M20

Samsung Galaxy M10 ise 1520 x 720 piksel çözünürlüklü 6.22 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu ekranın görüntü oranı da 19.5:9. Akıllı telefonun kalbinde Samsung’un Exynos 7870 yonga seti yer alıyor. Bu yonga seti güç tüketimi açısından daha verimli bir performans vadediyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3400 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Her iki akıllı telefonda da çift arka kamera yer alıyor. f/1.9 diyafram genişlikli 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya ultra geniş, f/2.2 diyafram genişliğine sahip 5 megapiksel çözünürlüklü kamera eşlik ediyor.

Samsung Galaxy M serisinin her iki üyesinin arka panelinde de parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Telefonlarda hem USB-C girişi hem de 3.5 mm. kulaklık jakı mevcut.

Galaxy M serisinin başarısı, Samsung açısından büyük önem taşıyor. Araştırma şirketi Counterpoint‘in verilerine göre, Xiaomi 2017’nin sonu itibarıyla Hindistan pazarında Samsung’u geride bıraktı. Çinli üretici bu liderliği 2018 boyunca sürdürmeyi başardı.

Samsung Galaxy M serisi cihazlarıyla Hindistan’da yeniden zirveye çıkma konusundaki isteğini gözler önüne seriyor. Galaxy M10 ülkede 7990 rupiden (596 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Galaxy M20 ise 10990 rupiden (820 TL) başlayan fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıkacak. Okyanus Mavisi ve Kömür Siyahı renk seçenekleri bulunan telefonlar, 5 Şubat’tan itibaren Samsung’un çevrimiçi mağazası ve Amazon Hindistan’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER