Teknoloji

Samsung Galaxy M ile orta segmentteki seçeneklerini artırabilir

samsung galaxy m

Galaxy S ve Galaxy Note serilerinin Samsung’un cihaz portföyünün yıldızları olduğunu görmek zor değil. Ancak Güney Koreli elektronik devinin cihaz portföyünde her keseye uygun başka seçenekler de bulunuyor. Şirketin bu seçeneklerin sayısını yeni bir seriyle biraz daha artırmaya hazırlandığı söyleniyor. İddialara göre, bu seri Samsung Galaxy M adını taşıyacak.

Samsung’un portföyünde Galaxy S ve Galaxy Note serilerinin dışında Galaxy A, Galaxy J, Galaxy On ve Galaxy C serileri bulunuyor. Her seride en az üç telefon yer alıyor. Galaxy M iddiası ise Samsung’un markasındaki harflerle seri oluşturma yaklaşımını sürdürebileceğini gösteriyor.

Galaxy M serisinin ilk üyelerinin de önümüzdeki ay itibarıyla resmiyet kazanabileceği söyleniyor. Galaxy M10, M20, M30 ve M50 adını taşıyacağı söylenen modellere ait bilgiler, daha önce benchmark testlerinde görülmüştü. Samsung’un bu cihazları M1, M2, M3, M4 ve M5 ismiyle piyasaya çıkarması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. Şirketin model isimlerinin yanına piyasaya çıktıkları yılları ekleyebileceği belirtiliyor.

Samsung’un Galaxy M serisiyle ilgili stratejisi de hâlâ belirsizliğini koruyor. Serinin Galaxy A serisi kadar üstte konumlandırılması beklenmiyor. Ancak Galaxy M2 ve M3’ün de standart giriş segmenti telefonlar gibi olmayacağı söyleniyor. Bu cihazlarda Exynos 7885 yonga setine sırasıyla 3 ve 4 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor.

Samsung Galaxy M serisinin ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin böylelikle rekabet dozunun yüksek olduğu Çin pazarının kırıcılığından kurtulabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER