Teknoloji

Samsung Galaxy kullanıcılarına giden garip bildirimin arkasındaki gerçek

samsung akıllı telefon temizliği

Türkiye de dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki Samsung Galaxy akıllı telefon kullanıcıları sabah saatlerinde Cihazımı Bul uygulaması üzerinden garip bir bildirim aldılar. Kullanıcıların belirttiğine göre, bildirimde alt alta yazılmış iki tane “1” rakamından başka bir şey yoktu. Aynı mesaj bizim elimizde bulunan Samsung Galaxy Note 10 Plus’a da geldi.

Samsung, olayın meydana gelmesinden birkaç saat sonra yaptığı açıklamada, mesajların içeride gerçekleştirilen bir test sırasında istenmeden gönderildiğini kaydetti.

Bildirime tıklandığı zaman herhangi bir uygulama açılmıyor. Yalnızca söz konusu bildirim, bildirim alanından kaldırılıyor.

Samsung’un Cihazımı Bul servisi, Samsung cihaz sahiplerine telefonlarının veya tabletlerinin yerini uzaktan belirlemeye izin veriyor. Aynı zamanda cihazların verilerinin Samsung Cloud üzerinde depolanması, cihazdaki verilerin silinmesi, destekleyen ülkelerde Samsung Pay’e erişimin sınırlanması gibi imkanlar da sunuyor. Böyle garip bir bildirimin gelmesi bazı Galaxy telefon kullanıcılarını epey ürkütmüşe benziyor.

Mesajların gönderilmesinden yaklaşık üç saat sonra, Samsung’un Birleşik Krallık birimi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Cihazımı Bul mesajının gerçekleştirilmekte olan dahili test sırasında istenmeden gönderildiği, bunun bir hata olduğu kaydedildi. Samsung, bu bildirimin, alan cihazlarda herhangi bir etkiye yol açmayacağını da kaydetti.

İLGİLİ HABERLER