Teknoloji

Samsung Galaxy klavye açığını kapatmak için harekete geçti

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-100415

Samsung, Galaxy akıllı telefon ve tabletlerinin klavyelerini etkileyen büyük güvenlik açığına nihayet bir çözüm getirdi. Güvenlik şirketi NowSecure’un ortaya çıkardığı açık, siber saldırganlara Samsung’un mobil cihazları üzerinde kod yürütme fırsatını sağlıyordu.

Samsung söz konusu açığı kapatmak için birkaç gün içinde bir çözüm yayınlayacağını duyururken, açığın lanse edildiği kadar büyük bir tehdit yaratmadığını öne sürdü. Açıktan sadece güvensiz bir ağ üzerinde ve bir siber korsan ile faydalanılabileceğine dikkat çeken şirket, Knox güvenlik yazılımı sayesinde zararlı kodların çalışmasını engellemek için kernel koruması da sunuyor. Samsung’un bu hafif küçümseyici yaklaşımına rağmen, NowSecure’un gerçekleştirdiği çözümleme açığın görmezden gelinmesini engelliyor.

Samsung, Knox sayesinde çoğu cihaz sahibinin standart bir koruma altında olduğunu vurgularken, gizlilik politikasında gerçekleştirilecek güncelleme sayesinde de koruma seviyesinin artacağı belirtildi. Şirket Knox’un aktif olmadığı cihazların korunması için de bir yazılım güncellemesi yayınlamayı planlıyor.

NowSecure, Samsung’un SwiftKey’in kestirimci klavyesini kendi klavyesine entegre etmesinin açığın temel sebeplerinden biri olduğuna dikkat çekmiş, SwiftKey’in bağımsız uygulamalarında açığın kendisini göstermemesini de hatanın tamamen Samsung’dan kaynaklandığının bir göstergesi olarak niteledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER