Teknoloji

Samsung Galaxy K Zoom yeni bir serinin ilk üyesi: 10x optik zum, 20.7 megapiksel

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung yeni ürünü Galaxy K Zoom’un resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Bu cihaz geçen yıl çıkarılan Galaxy S4 Zoom’un takipçisi olmanın çok ötesinde bir cihaz gibi görünüyor.

Galaxy-K-zoom_Charcoal-Black

Samsung Galaxy K Zoom Samsung için yeni bir ürün serisinin başlangıcını işaret ediyor. Bu seri Galaxy S ve Galaxy Note gibi bir seri olacak. Galaxy K serisi içindeki cihazlar akıllı telefonların fotoğrafçılık ve görüntüleme tarafına daha fazla odaklanacak ve bu ilk ürün de serinin felsefesini ortaya koyması bakımından önem taşıyor.

Galaxy K Zoom’da 10x optik zum lens ve 20.7 megapiksel BSI CMOS sensör bulunuyor. Lens 24-240 mm odak aralığı, f/3.1-6.3 diyafram açıklığı gibi başlıca özelliklere sahip. Ayrıca dijital zum özelliği de bulunuyor. Optik görüntü sabitleme, ISO 100-3200, Full HD video kayıt yeteneği gibi özellikleri de görüyoruz. Kilit ekranından çekim için hazır hâle gelmesi de sadece 0.3 saniyede gerçekleştiriliyor. Görüntü işleme için de özel bir yonga bulunuyor.

Cihazın arkasında lensin dışında Xenon flaş, LED otomatik odak yardımcı ışığı bulunuyor. Önde de 2 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera mevcut.

Kamera özellikleri dışındaki unsurlara, diğer bir deyişle Galaxy tarafına baktığımızda, Galaxy K Zoom’un Samsung tarafından üretilmiş altı çekirdekli Exynos işlemciyi barındırdığını görüyoruz. Bu işlemcide 1.3 GHz dört çekirdekli ve 1.7 GHz çift çekirdekli birimler bulunuyor. 2 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası da diğer donanımsal özellikler arasında yer alıyor. Makine Android 4.4 KitKat ile yüklü geliyor.

4.8 inç, 1280 x 720 Super AMOLED ekranıyla orta segment akıllı telefonlara denk düşen Galaxy K Zoom’da yer alan NFC desteği sayesinde diğer cihazlarla eşleştirme ve içerik paylaşımı daha kolay oluyor.

2430 mAh kapasiteli pile sahip olan cihazın gövdesi 137.5 x 70.8 x 16.6 mm. (en ince noktada) boyutlarla geliyor. Telefonun en kalın noktasında kalınlık değeri 20.2 mm. olarak ölçülüyor.

Birçok kamera yazılımı Galaxy K Zoom’da önceden yüklü olarak sunuluyor. AE/AF Ayırma aracı bir sahnedeki otomatik odaklama ve otomatik pozlama noktalarını ayrı ayrı seçme fırsatı vererek karedeki unsurların hem iyi pozlanmış hem de keskin olmasını mümkün kılıyor. Ayrıca aralarında lensin gördüğü kareye göre farklı akıllı modları seçme tavsiyeleri sunan Pro Suggest modunun da aralarında bulunduğu 28 farklı akıllı mod da bulunuyor.

Çocuk modu ve Samsung’un sağlıklı yaşam takip uygulaması S Health Lite da Galaxy K Zoom’da bulunuyor.

Samsung Galaxy K Zoom mayıs sonundan itibaren siyah, beyaz ve mavi olmak üzere üç renk seçeneğiyle piyasada olacak.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER