Dosya

Samsung Galaxy K Zoom ve Galaxy S4 Zoom karşı karşıya

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung fotoğraf üzerine odaklanan son akıllı telefonu Galaxy K Zoom’u duyurdu. Samsung daha önce de fotoğraf özellikleri ön plana çıkan mobil cihazları piyasaya sürmüş olsa da, Galaxy K Zoom isim algoritmasıyla Güney Koreli şirket için farklı bir yol anlamına geliyor. Samsung için tanıdık bir konsepti yeni bir isimle sunan Galaxy K Zoom’un geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy S4 Zoom ile ortak noktalarını ve farklarını yazının devamında bulabilirsiniz.

samsung-galaxy-k-s4-zoom-290414

Kamera

Her iki cihazda da 10x optik zumlu lens, xenon flaş, optik görüntü sabitleme özelliği bulunuyor. Galaxy S4 Zoom’da kullanılan 16 megapiksel BSI CMOS sensör, Galaxy K Zoom’da yerini daha gelişmiş, 20.7 megapiksel bir sensöre bırakmış. Galaxy K Zoom’da kullanılan lens kamera modu aktive edildiğinde otomatik olarak uzarken, S4 Zoom’da bu eylemi manuel olarak gerçekleştirmek gerekiyor. Galaxy K Zoom’da yakınlaştırma özellikleri tek bir dokunuşla kullanılabiliyor. Kısacası yeni cihaz daha modern bir kompakt kamera izlenimi veriyor.

Kamera özellikleri

İki cihaz da belli akıllı mod ve filtrelerle birlikte geliyor. Galaxy K Zoom’da kullanıcılar fotoğrafta odak noktasından farklı bir otomatik pozlama noktası da seçebiliyor. Galaxy K Zoom’un Pro Suggest adını taşıyan akıllı moduysa kullanıcılara çekmek üzere oldukları fotoğraftan hareketle yeni görüntü seçenekleri öneriyor. Kullanıcılar özel mağaza aracılığıyla farklı çekim ayarlarını da ücretsiz olarak cihazlarına indirebiliyor. 0.3 saniyede bir görüntüyü yakalayabilen Galaxy K Zoom, 50/60 fps’de 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Tasarım

İki cihazın ayrıldığı noktalardan birisi de tasarım. 137.5 x 70.8 x 16.6 mm. boyutlarındaki Galaxy K Zoom’un en kalın noktası kamera bölümündeki kalınlığı 20.2 mm.’ye çıkıyor. Doğrudan karşılaştırma yapıldığı zaman Galaxy S4 Zoom’un takipçisine göre büyük olduğunu söylemek gerekiyor.

Genişlik ve uzunluk konusunda Galaxy S4 Zoom, Galaxy K Zoom’a göre daha küçük değerlere sahip. Ancak kalınlık konusuna gelince Galaxy S4 Zoom, mevcut avantajlarını da kaybediyor. Galaxy K Zoom’da Galaxy S5’tekine benzer bir arka panel kullanılmış olması da dikkat çekiyor. Galaxy S4 Zoom ise plastik bir arka kasaya sahip.

Ekran

İki cihaz ekran konusunda karşılaştırıldığı zaman Galaxy K Zoom sahadan galibiyetle ayrılıyor. K Zoom 1280 x 720 piksel çözünürlüğündeki, 4.8 inç HD Super AMOLED ekranıyla Galaxy S4 Zoom’un 960 x 540 piksel çözünürlüğündeki 4.3 inç Super AMOLED ekranına üstünlük sağlıyor.

İşlemci

Galaxy K Zoom Samsung tarafından üretilen altı çekirdekli Exynos işlemci ve 2 GB RAM barındırıyor. Galaxy S4 Zoom ise çift çekirdekli 1.5 GHz işlemci ve 1.5 GB RAM’e sahip. Performans konusunda Galaxy K Zoom’un Galaxy S4 Zoom’un epey geride bırakacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Sonuç

Samsung iki cihaz arasında halef – selef ilişkisi kurmasa da, Galaxy K Zoom ve S4 Zoom arasında bu bağlantıyı kurmamak oldukça güç. 2430 mAh kapasiteli pil ve Touchwiz arayüzünün en yeni sürümünü barındıran Galaxy K Zoom, selefine göre çok daha güçlü ve ergonomik bir cihaz profili çiziyor. Ana telefon olarak kullanılmaya uygun olan cihaz, fotoğraf konusunda da oldukça gelişmiş olduğunu hemen gösteriyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER