Manşetler

Video: Samsung Galaxy J8 Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un giriş seviyesi Galaxy J serisi telefonları Türkiye’de de epey ilgi görüyor. Mobil operatörlerin de kampanyalarla müşterilerine sunduğu cihazlar arasında Galaxy J serisi cihazlar önde geliyor. Bu seri her geçen yılla birlikte Samsung’un daha üst segment ürünlerinden daha fazla özellik kazanıyor. Yaza girmeden önce duyurulan Galaxy J8 de, kendisinden önce gelen J serisi modelleri gibi ilgi görecektir. Türkiye’de satışa sunulan bu Android telefon test merkezimize de ulaştı. Kutusunu birlikte açıyor, ilk turu atıyoruz.

Samsung, “Sonsuz Ekran” adını verdiği, telefonun kenarlarına kadar yayılan ekran tasarımını sadece Galaxy S ve Note serisi üst segment telefonlarıyla sınırlı tutmuyor, A ve J gibi daha alt segmentlere de yayıyor. Galaxy J8’de de 18.5:9 görüntü oranlı bir ekran var. Ancak bu ekran 720p çözünürlüğe sahip. 6 inçlik ekranda 720p çözünürlük, pikselleri belli ediyor, ancak keskinlik bakımından kötü sayılmaz. Super AMOLED ekran teknolojisini kullanılması memnun edici. İlk izlenimlerimiz, ekran parlaklığının tatmin edici olduğu yönünde, üstelik görüş açıları da epey yüksek görünüyor.

Telefonun önü tamamen camla kaplı, kenarları ve arkayı metal örtüyor. Kenarlar ve arka yüzey birbiriyle bütünleşik değil, aradaki ayrımı rahatlıkla görebilirsiniz. Giriş segment bir telefon olmasına rağmen, Galaxy J8 gayet şık görünüyor. Teknik özellikleri ise giriş segment telefon olduğunu gösteriyor. Snapdragon 450 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 3500 mAh kapasiteli pille bu telefon günlük işleri rahatlıkla yerine getirecektir.

samsung galaxy j8Kamera tarafında da Galaxy J8 sınıfı içinde iyi bir yerde görünüyor. Arkada iki kamera var; ana kamera 16 megapiksel, otomatik odak ve f/1.7 diyafram açıklığı değerine sahip. İkinci kameraysa derinlik algılamaya odaklanıyor, 5 megapiksel çözünürlük ve f/1.9 diyafram açıklığı gibi değerlere sahip. Kamera uygulaması Samsung’un üst segment telefonlarında gördüğümüz arayüze sahip, aynı zamanda Snapchat tarzı filtreler de uygulamada bulunuyor.

Parmak izi tarayıcısı arkada, kamera kümesinin altına yerleştirilmiş. Aynı zamanda yüz tanıma gibi alternatif bir biyometrik kimlik doğrulama sisteminin de bulunduğunu görüyoruz. Kutudan Android 8.0 Oreo ve bunun üstünde Samsung Experience kullanıcı arayüzüyle geldiğini belirtelim.

Galaxy J8’in sahip olduğu özellikler gayet makul görünüyor. Keşke Samsung, artık giderek daha fazla tercih edilen USB-C portuna da yer verseydi. Ne yazık ki, emektar microUSB portuyla idare etmeniz gerekecek.

Daha fazla detayı yakında yayınlayacağımız Galaxy J8 incelemesine saklayalım. Bu arada kutudan telefon dışında şarj adaptörü, USB kablosu ve ortalama olarak nitelendirebileceğimiz bir kulaklığın çıktığını belirtelim.

Samsung Galaxy J8 temelde gençleri hedefliyor, onlara uygun fiyata daha üst segment telefonlardaki özellikleri sunmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER