Manşetler

Samsung Galaxy J6 ve J8 Sonsuz Ekran’ı orta segmente taşımayı sürdürüyor

samsung galaxy j6
Samsung Galaxy J6

Samsung Galaxy J6 ve Galaxy J8 adını taşıyan yeni orta sınıf akıllı telefonlarını Hindistan’da gözler önüne çıkardı. Şirket yeni telefonlarıyla Sonsuz Ekran konseptini orta segmente taşımak için Galaxy A serisiyle başladığı yolculuğunu sürdürüyor.

Hem Galaxy J6 hem de Galaxy J8 kutularından Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Plastik kasaya sahip olan telefonlarda 18.5:9 görüntü oranına sahip Sonsuz Ekran’lar bulunuyor. Galaxy J8’in arkasında çift lensli bir kamera modülü yer alırken, Galaxy J6’da tek lensli bir modül tercih edilmiş.

Her iki cihazda da ekran kilidi yüz tanıma yöntemiyle açılabiliyor. Sahne tespiti gibi yapay zekâ özellikleri de hem Galaxy J6’da hem de Galaxy J8’de hazır bulunuyor.

Çift SIM desteği sunan Galaxy J6’da Android 8.0 Oreo’ya Samsung Experience kullanıcı arayüzü eşlik ediyor. 18.5:9 görüntü oranına sahip 5.6 inç Super AMOLED ekran, kullanıcılara HD+ çözünürlük sunuyor. Telefonun kalbinde Galaxy J6’nın Exynos 7870 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine eşlik edecek bellek içinse kullanıcıların karşısına 3 ve 4 GB RAM olmak üzere iki seçenek çıkarılıyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32 ve 64 GB olarak sıralanıyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üzerine 256 GB daha eklenebiliyor.

Samsung Galaxy J6’nın arkasında 13 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Her iki kamera da f/1.9 diyafram genişliği sunuyor. Hem ön hem de arka kameraya tek LED flaş eşlik ediyor. Enerjisini 3000 mAh kapasiteli pilinden alan telefon, micro-USB girişi aracılığıyla şarj ediliyor.

Samsung Galaxy J6

Galaxy J8’in 6 inç ekranı ise Full HD+ çözünürlüğe sahip. Qualcomm Snapdragon 450 yonga seti bulunan telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı yer alıyor. MicroSD kart desteğiyle de bu alanın üzerine 256 GB daha ekleniyor.

Akıllı telefonun arkasında çift lensli bir kamera kurulumu yer alıyor. 16 megapiksel çözünürlüklü lensin yanındaki 5 megapiksel çözünürlüklü lens ise fotoğraflara derinlik efekti eklemeyi sağlıyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Hem arka hem de ön kameraya tek LED flaş eşlik ediyor.

Samsung Galaxy J6, Hindistan’da bugün itibarıyla satışa sunuldu. Galaxy J8 içinse 20 Haziran’a kadar beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER