Teknoloji

2018 model Samsung Galaxy J6’nın özellikleri benchmark testiyle sızdı

samsung galaxy j6
Samsung Galaxy J5 (2017)

Samsung yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S9 ve S9+’ı geçtiğimiz pazar günü tanıtmıştı. Amiral gemilerinin çıkışının ardından gözler yeniden şirketin daha uygun fiyatlı telefonlarına çevrildi. 2018 model Samsung Galaxy J6 ve J8’e ait olduğu söylenen Geekbench benchmark testi sonuçlarının sızması, yeni cihazlar için bekleyişin çok uzun sürmeyebileceğini gösteriyor.

Sızan sonuçlara göre, Galaxy J6 SM-J600F model numarasını taşıyacak. 2018 model Galaxy J8’in model numarası ise SM-J800FN olacak.

Galaxy J8’in kalbinde 1.6 GHz Exynos 7870 yonga setinin bulunması bekleniyor. Bu yonga setine eşlik edecek bellek kapasitesi konusunda ise kullanıcıların önüne 3 ve 4 GB olmak üzere iki seçeneğin koyulacağı söyleniyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkması da öngörüler arasında yer alıyor.

Akıllı telefonun kameraları konusunda ise benchmark sonuçları iki farklı ihtimali işaret ediyor. Samsung’un yeni J8’in hem önünde hem de arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya yer verebileceği ilk ihtimal olurken, ikinci seçenekte cihazın hem önünde hem de arkasında 8 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kurulumun bulunabileceği belirtiliyor. Kısacası ikinci seçenek dört kameranın ihtimal dahilinde olduğu anlamına geliyor. Yeni Galaxy J8’de 1280 x 720 piksel çözünürlüklü bir ekranın bulunması bekleniyor.

Yeni Samsung Galaxy J6 ile ilgili bilgilerde ise göze ilk olarak ekran çözünürlüğü çarpıyor. 1920 x 1200 piksel çözünürlük, Samsung’un yeni J6’da 18:9 görüntü oranlı bir ekranı tercih edebileceğini düşündürüyor. Akıllı telefonun kalbinde 1.6 GHz sekiz çekirdekli bir Exynos 7870 yonga setinin bulunacağı ve bu yonga setine 2 GB RAM’in eşlik edeceği de benchmark testi sonuçlarındaki bilgiler arasında yer alıyor. Yeni J6’nın da kutusundan Android 8.0 Oreo yüklü olarak çıkacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER