Teknoloji

Samsung Galaxy J4 ve J6’nın özellikleri internete sızdı

samsung galaxy j4Samsung’un Galaxy J serisi telefonlarında da Sonsuz Ekran tasarımını kullanmayı planladığına dair haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Bu telefonlardan biri olan Samsung Galaxy J4 (2018) Tayvan’ın akıllı telefon sertifika kurumu NCC’nin belgelerinde kendisini gösterdi.

Galaxy J4’e ait olduğu söylenen fotoğraflar, yeni bir tasarım dilinin tercih edildiğini göstermiyor. Ancak biraz daha üst segmentte konumlanan Galaxy J6’ya ait teknik özellikler Samsung’un Sonsuz Ekran’ı bu cihaza yerleştirdiğini gözler önüne seriyor.

Sızan bilgilere göre, 2018 model Galaxy J6’da 5.6 inç AMOLED ekran bulunacak. 1480 x 720 piksellik çözünürlük değeri ise Samsung’un 18.5:9 görüntü oranlı Sonsuz Ekran tasarımını tercih ettiğini doğruluyor. Telefonun kalbinde 1.6 GHz sekiz çekirdekli Exynos 7870 yonga setinin bulunması bekleniyor. Mali-T830 MP1 grafik işlemcisi de yonga setinin parçalarında yer alıyor. Exynos 7870’e eşlik edecek bellek kapasitesi konusunda kullanıcıların önüne 2, 3 ve 4 GB olmak üzere üç seçeneğin çıkarılacağı söyleniyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32 ve 64 GB olarak sıralanıyor. 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, arka panele yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, çift SIM desteği ve 3000 mAh kapasiteli pil barındırması beklenen telefon kutusundan Android Oreo işletim sistemiyle çıkacak.

Galaxy J4’te ise 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Ancak bu ekran panelinin AMOLED mi yoksa LCD mi olduğu henüz bilinmiyor. Giriş seviyesinde konumlanan telefonda 1.4 GHz dört çekirdekli bir işlemcinin bulunması bekleniyor. Bellek kapasitesinin ise pazara göre 2 veya 3 GB olarak değişeceği belirtiliyor. 13 megapiksel arka kamera, flaşlı 5 megapiksel ön kamera, 3000 mAh pil, çift SIM desteği ve Android Oreo işletim sistemi telefonun diğer özellikleri arasında bulunuyor.

Hem Samsung Galaxy J4 hem de Galaxy J6’da bisiklet modu bulunacak. Söz konusu mod, kullanıcı bisiklet sürerken gelen aramaları ve bildirimleri devredışı bırakacak. İki telefonda da bulunacak bir diğer özellik ise Ultra Veri Koruma modu olacak. Bu modda kullanıcıların seçtiği 6 uygulama dışındaki uygulamaların arka planda çalışması engelleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER