Teknoloji

Samsung Galaxy J serisi sahneden çekiliyor

samsung galaxy j8

Samsung Galaxy J serisine yeni bir telefon eklenmesini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir haber verdi. Güney Koreli şirket, bundan böyle Galaxy J serisi bir cihaz çıkarmayacağını açıkladı. Ancak bu durum Samsung’un portföyünde uygun fiyatlı telefonlar sunmayı bırakacağı anlamına gelmiyor. Şirket sadece bunun için Galaxy A serisini kullanacak.

Söz konusu değişiklik, Samsung’un Malezya ofisi tarafından yayınlanan bir YouTube videosuyla ortaya çıktı. Videonun başlığında da Galaxy J serisinin Galaxy A serisine dönüştüğü belirtiliyor. Samsung’un 2019’da çıkarttığı Galaxy A ve Galaxy M serisi telefonların fazlalığı, bu duyuruyu bir sürpriz olmaktan çıkarıyor.

Galaxy A ve Galaxy M serisi teknik özellikler bakımından birbirleriyle kesişiyor gibi görünse de, Galaxy A serisinde hem daha fazla sayıda telefon bulunuyor hem de çıkan telefonlar daha fazla ülkede satılıyor. Galaxy M serisiyse giriş seviyesi ve orta segmente odaklanıyor. Bu serideki telefonların daha çok Asya ülkelerinde satıldığını da belirtmekte fayda var.

Samsung Malezya tarafından yayınlanan video, “Canlının Dönemi İçin Yapıldı” mesajıyla veriliyor. Videoda Galaxy A serisinin yeni üyelerinin en önemli özelliklerinden bazılarına da vurgu yapılıyor. Uzun pil ömrü, hızlı şarj, çok lensli kamera ve ekrana entegre parmak izi tarayıcısı vurgu yapılan özellikler arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy M serisi ise daha çok gelişmekte olan pazarları hedefleyen uygun fiyatlı cihazlardan oluşuyor. Güney Koreli şirket için amiral gemisi satışları giriş segmentinin üstünde olsa da, orta seviye telefonlarda işler biraz daha değişiyor.

Samsung Galaxy A serisine şimdiden Galaxy A10, A20, A30, A50 ve A70 modellerini eklemişti. Bu hafta içinde Galaxy A60, A80 ve A90 modellerinin de tanıtılması bekleniyor.

Mevcut Samsung Galaxy J serisi cihazlar için sunulan destek sürdürülecek. Yani bu telefonlar Android ve güvenlik güncellemesi almaya devam edecek. Güney Koreli şirket Galaxy J serisine daha önce Android 9 Pie güncellemesini getirmişti.

İLGİLİ HABERLER