Teknoloji

Samsung Galaxy Home için evdeki hesap yine çarşıya uymadı

samsung galaxy home

Samsung Galaxy Home akıllı hoparlör 2018’in ağustos ayında tanıtılmıştı. Güney Koreli şirket, sanal asistan Bixby’nin merkezinde bulunduğu hoparlör için 2019’un üçüncü çeyreğini işaret etmişti. Samsung’un üçüncü çeyreği 30 Eylül itibarıyla sona ererken, Galaxy Home yine satışa sunulamadı.

Samsung CEO’su Hyun-suk Kim, geçtiğimiz nisan ayında hoparlörü yılın ikinci yarısının ortalarında piyasaya sürmeyi planladığını açıklamıştı. Pek çok Samsung yöneticisi de Kim’in kastettiği tarihin 2019’un üçüncü çeyreğine tekabül ettiğini belirtmişti.

Galaxy Home’un çıkışı için daha önce başka tarihler de işaret edilmişti. Şirket geçtiğimiz şubat ayında hoparlörü nisan ayında piyasaya süreceğini açıklamıştı. Ancak daha sonrasında bu tarih, 2019’un ilk yarısı olarak revize edilmişti.

Samsung Galaxy Home Mini’yi de ağustos ayında tanıtmıştı

Samsung’un geçtiğimiz ağustos ayında Galaxy Home Mini adını verdiği ikinci bir hoparlörü tanıtmasıyla işler biraz daha kızışmıştı. Şirket Güney Kore’deki Galaxy akıllı telefon sahiplerini hoparlörün beta testine katılmaya davet etmişti. Samsung bütün bu süreçte orijinal Galaxy Home’dan hiç bahsetmemişti.

Samsung Galaxy Home’un mevcut durumu hakkında sessizliğini koruyor. Şirket, son olarak ağustos ayında gerçekleştirdiği Galaxy 10 Note etkinliğinde Galaxy Home’dan bahsedilmemesinin ardından konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Söz konusu açıklamada, Galaxy Home’un çıkışından önce deneyimi iyileştirmeyi ve geliştirmeyi açıkladığını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER