Manşetler

Samsung Galaxy Gear ile akıllı saat pazarına adımını attı

Uzun süredir konuşulan ve beklenen ürünlerden biri daha bugün nihayet resmiyete kavuştu. Samsung’un Galaxy Note 3’ü tanıttığı IFA 2013 etkinliğinin ağır toplarından birisi de şirketin akıllı saat pazarına giriş bileti olan Galaxy Gear’dı. 1.6 inç 320 x 320 piksel çözünürlüğünde bir OLED ekran barındıran Galaxy Gear, saat olmanın dışında kullanıcıların cebindeki Android işletim sistemli telefona eşlik edece bir aksesuar görevini yerine getiriyor.

samsung-galaxy-gear-040913

Galaxy Gear ve Android işletim sistemli telefon arasındaki bağlantının kurulmasının ardından Galaxy Gear kullanıcıları gelen aramalar, kısa mesajlar, e-postalar ve diğer uyarılardan haberdar ediyor. Kullanıcılar böylelikle telefonları hemen yanı başında olmasa dahi gelen aramaları görüp yanıtlayabiliyor.

Otomatik kilit özelliği Galaxy Gear’ın sadece 1.5 metrelik bir mesafeden akıllı telefonu kontrol etmesini sağlıyor. Galaxy Gear’ın daha uzak bir mesafeden akıllı telefonu kontrol etmesi için donanım bakımından bir engel bulunmasa da, güvenlik amacıyla bu sınırın koyulduğu belirtiliyor. Android telefonunu kaybedenler Galaxy Gear’da bulunan ”telefonumu bul” özelliği sayesinde telefonlarının nerede olduğunu saatlerini kullanarak bulabilecek.

Samsung’un S Voice özelliği sayesinde Galaxy Gear’da sesli komutları kullanmak da mümkün. Aynı anda hem mikrofon hem de kulaklık işlevi gören Galaxy Gear sayesinde kullanıcılar elleri dolu olsa dahi telefon görüşmelerini sıkıntıya girmeden gerçekleştirebilecek. 4 GB dahili hafızaya sahip olan Galaxy Gear’ın 1.9 megapiksellik kamerası 720p çözünürlüğünde görüntü kaydı yapabilirken, MyFitness Pal gibi özel uygulamalar da akıllı saatteki yerini alıyor. 800 MHz işlemci ve 512 MB RAM günümüz teknoloji dünyası standartlarında pek yüksek gözükmese de, bir eşlik cihazı olarak tanımlanabilecek Galaxy Gear için makul bir seviye olarak değerlendirilebilir.

Galaxy Gear’ın giyilebilir bir aksesuar olmasından ötürü modaya uygun olmasına da önem veren Samsung, akıllı saati için altı farklı renk seçeneği sunuyor. Renk seçeneklerine jet siyahı, mocha grisi, vahşi turuncu, yulaflı bej, gül sarısı ve lime yeşili gibi ilginç isimler veren Samsung, bu farklı renklerle sadece teknoloji meraklılarının değil modayı takip edenlerin de aklını çelmeyi hedefliyor. Galaxy Gear’ın 25 Eylül itibarıyla satışa çıkacağı belirtilirken, akıllı saatin fiyatına ilişkin bir bilgi verilmedi.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER