Teknoloji

Samsung ”Galaxy Gear” markasının ticari hakları için başvuruda bulundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şu anda ıssız bir arazi olan akıllı saat pazarının önümüzdeki dönemde iyice hareketleneceğini gösteren emarelerin sayısı artıyor. Samsung’un ”Galaxy Gear” markasının ticari hakları için ABD’de yaptığı başvuru bu yöndeki çalışmalarda öneml bir mesafe alındığını gösteriyor.

samsung-galaxy-gear-060813

Güney Koreli şirket geçtiğimiz haziran sonunda ”Samsung Gear” markasının ticari hakları için bir başvuruda bulunmuştu. Ancak Hollanda menşeili internet sitesi Galaxy Club tarafından ortaya çıkarılan bu son başvuru dosyasında ”Galaxy Gear” adını kullanacak olan cihazın yetenekleri hakkında daha detaylı bilgiler veriliyor.

Başvuruda kol saati, kol bandı veya bilezik formatındaki giyilebilir dijital elektronik cihazın internete erişim, telefon görüşmesi gerçekleştirme, e-posta ve mesaj gönderme ve alma yeteneklerine sahip olabileceği belirtilirken; kol saati, kol bandı veya bilezik formundaki elektonik mobil cihazların da veri ve mesajların saklanması ve iletiminde, kişisel bilgilerin toplanması ve yönetiminde kullanılabileceği ve akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar ile eşlenebileceği ifade edildi.

Başvuru dosyasında giyilebilir aksesuarlar üzerine bir vurgu yapılsa da, ”Gear” kelimesinin varlığı Samsung’un söz konusu başvuruyu bir akıllı telefon veya tablet için yapıyor olabileceği ihtimalini de akıllara getiriyor. Samsung’un akıllı kol saatini 4 Eylülde düzenleyeceği Galaxy Note III etkinliğinde tanıtabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

İlgili >> Galaxy Club, ABD Patent ve Marka Ofisi

İLGİLİ HABERLER