Teknoloji

Samsung Galaxy Gear’ın işletim sistemini Android’den Tizen’a geçiren güncelleme çıktı

Birinci nesil Samsung akıllı kol saati Samsung Galaxy Gear için çıkan güncelleme saatin işletim sistemini Android’den Tizen’a, bu yıl çıkan Gear akıllı saatlerde bulunan işletim sistemine taşıyor.

samsung-galaxy-gear-040913

Android işletim sisteminin yerini tamamen alan 2.2.0 versiyon numaralı güncelleme dağıtıma çıktı. Görsel açıdan pek fark olmadığı için kullanıcılar aradaki farkı çok fazla hissedecek gibi görünmüyor.

Yine de, bu güncellemeyi önemli kılacak birçok iyileştirme mevcut. Bunların arasında geliştirilmiş pil ömrü en dikkat çekici olarak verilebilir. Ayrıca bağımsız çalışan ve saatin hafızasındaki şarkıları çalabilen bir müzik oynatıcısı da geliyor. Kısayollar da özelleştirilerek tıklatarak giriş yapmaya izin verilmiş. Sesli komutlarla da kamerayı kontrol etmek mümkün hâle geliyor.

Güncelleme için Kies’in kullanılması veya elle bellenim güncellemesi adımının uygulanması gerekiyor

SamMobile sitesinin belirtitğine göre, güncelleme saatteki tüm verileri sıfırlıyor. Güncelleme başlamadan önce bu durum hakkında bilgilendirme yapılıyor ve verilerinizi yedekleme yapmanız için son bir şansınız olduğu belirtiliyor. Ayrıca güncellemeden sonra tablet veya telefonla yeniden eşleme işlemi gerçekleştirmek zorunlu. Buna ek olarak güncellemenin ardından bazı uygulamalarda uyumsuzluk yaşandığı da belirtiliyor. Problemin giderilmesi için söz konusu uygulamaların Tizen ile uyumlu hâle getirilmesi gerekiyor.

İlgili >> SamMobile

 

İLGİLİ HABERLER