Manşetler

Samsung’dan Tizen ile çalışan akıllı kol saatleri: Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear 2 Neo

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Mobil Dünya Kongresi’nin başlamasının hemen öncesinde akıllı saat serisine iki yeni ürün ekledi: Samsung Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear 2 Neo.

samsung-galaxy-gear-2-gear-2-neo-230214-1

Galaxy Gear 2 orijinal Galaxy Gear’ın güncellenmiş bir versiyonu olma özelliği taşıyor. Kamera bilek kayışının üstünde değil, ekranın hemen üzerinde bulunuyor. Galaxy Gear 2 Neo’da ise kamera bulunmuyor ve tahmin edeceğiniz gibi bu seçeneğin fiyatı Galaxy Gear 2’ninkinden biraz daha düşük olacak.

Her iki akıllı kol saati de ev aletlerini kontrol etmeye olanak sağlayacak şekilde dahili IrLED sensör ve WatchOn Remote uygulaması barındırıyor. Ana ekranları özelleştirilebilirken farklı bilek kayışları sayesinde kullanıcıların kıyafetine uygun bir aksesuar elde etmek mümkün oluyor.

Samsung Galaxy Gear 2
Samsung Galaxy Gear 2

Samsung Galaxy Gear 2 ve Gear 2 Neo’nun her ikisi de dahili mikrofon ve hoparlörleri sayesinde telefon görüşmelerini yapmaya olanak sağlıyor. Her iki saatte de 1.63 inç, 320 x 320 çözünürlük ve 278 ppi değerlerine sahip Super AMOLED ekran bulunurken, içte de 1 GHz çift çekirdekli işlemci ve 512 MB RAM bulunuyor.

Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear 2 Neo modellerini ilginç kılan bir nokta da bu akıllı kol saatlerinin açık kaynak kodlu Linux türevi olan Tizen işletim sistemi çalışması.

Her iki saat de IP67 sertifikalarına sahip, yani suya ve toza karşı dayanıklı yapıdalar. 300 mAh kapasiteli pilin normal bir kullanımda 2-3 gün arasında, düşük yoğunluklu kullanımda ise altı güne kadar çalışma gücü sağlayabileceği belirtiliyor.

Galaxy Gear 2 modelinde yer alan 2 megapiksel otomatik odaklı kamera 720p/30fps video kaydı yapabiliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Neo modelinde kamera bulunmuyor.

Samsung Galaxy Gear 2 Neo
Samsung Galaxy Gear 2 Neo

Her iki cihazda da nabız ölçer, adım sayar, jiroskop ve ivmeölçer gibi farklı sensörler bulunuyor. Bunlar sayesinde koşu veya yürüyüşlerde performans takibi yapmak, aynı zamanda bisiklet binerken veya doğa yürüyüşü yaparken de hareketleri kontrol altında tutmak mümkün oluyor. Ayrıca saat sayesinde uyku takibi yapma imkanı da sunuluyor. Samsung’un söylediğine göre stres seviyesini ölçümü de bu saatle gerçekleştirilebiliyor.

Saatlerin yeni özellikleri arasında el feneri, hesap makinesi ve hızlı ayarlar seçenekleri bulunuyor. Galaxy Gear 2’yi sahip olduğu 4 GB’lık dahili hafızası sayesinde bir müzik çalar gibi kullanmak mümkün oluyor. Bluetooth destekli kulaklık veya hoparlörlerle saat üzerinden müzik dinlemek bir hayli pratik olur gibi görünüyor. Bu arada saat için BMW, CNN, Paypal, Garmin, VW gibi uygulamaların varlığından da bahsediliyor.

Samsung Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear 2 Neo modelleri başlangıçta 12’den fazla Samsung telefonunu destekliyor olacak. Her iki cihaz da Nisan 2014’ten itibaren piyasada olacak. Galaxy Gear 2’nin siyah, kahverengi ve tuuncu, Gear 2 Neo’nun ise siyah, gri ve turuncu renk seçenekleri bulunacak. Fiyat bilgileri de henüz açıklanmadı.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER