Teknoloji

Samsung Galaxy Fold yüzlerce uygulama tarafından desteklenecek

samsung galaxy fold

Katlanabilir ekranlı telefonlar, ekranlarının avantajlarından yararlanan uygulamalar olmadan pek bir anlam ifade etmiyor. Huawei’nin Mate X’in çıkışını ertelemesinde geliştiricilere uygulamalarını optimize etmeleri adına biraz daha fazla zaman tanıma isteği önemli rol oynamıştı. Bu durum, katlanabilir ekranlı bir diğer telefon olan Samsung Galaxy Fold içinse bir sorun teşkil etmeyecek gibi görünüyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, Galaxy Fold’un yüzlerce uygulama tarafından desteklenmesi için aralarında Google’ın da bulunduğu çok sayıda geliştiriciyle çalışıldığı belirtildi. Şirketten verilen bilgiye göre, Galaxy Fold’u destekleyecek uygulamalar arasında Amazon Prime Video, Facebook, Spotify ve Twitter da bulunuyor.

Samsung ve Google, geliştiricilerin uygulamalarını Galaxy Fold’a uygun hâle getirebilmelerine yardımcı olmak amacıyla ortak test laboratuvarları kurmuştu. Bu laboratuvarlarda geliştiricilerin uygulamalarını Galaxy Fold için ayarlamalarında yardım edilmişti.

Samsung Galaxy Fold sonunda piyasaya çıktı

Google’ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android 10 da katlanabilir ekranlı telefon desteğini geliştiriyor. Uygulamaların boyutunu yeniden ayarlayabilen Android 10, farklı ekranlar üzerinde uygulamaları tekrar başlatabiliyor. Android 10’la geliştiricilere çok ekrana geçişi test edebilecekleri bir emülatör de sunuluyor.

Galaxy Fold, neredeyse beş aylık bir ertelemenin sonunda geçtiğimiz cuma günü Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de satışa sunulmuştu. Telefon, eylül ayı içinde başka pazarlarda da raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER