Teknoloji

Samsung Galaxy Fold yola çıkarken lüks tüketim pazarını hedefleyecek

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold adını verdiği katlanabilir telefonunun detaylarını geçtiğimiz hafta düzenlediği Unpacked etkinliğinde paylaşmıştı. 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) The Verge sitesine konuşan Samsung yetkilileri, katlanabilir ekranlı telefon için nisan ayının başında yeni bir basın etkinliği daha düzenleneceğinin müjdesini verdi. Söz konusu etkinliğin hedefinde ise lüks tüketim pazarı olacak gibi görünüyor.

Samsung Birleşik Krallık Ürün, Servisler ve Ticari Strateji Direktörü Kate Beaumont, nisan ayının başında katlanabilir telefon için özel bir basın etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı. Bu etkinlikte Galaxy Fold’a daha yakından bakmak da mümkün olacak gibi görünüyor. Samsung’un katlanabilir telefonu yurt dışında 26 Nisan’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun ABD’deki fiyat etiketinde 1980 dolar yazacak.

Bu fiyat geçtiğimiz hafta açıklandığında Samsung’un Unpacked etkinliğine katılanları ve etkinliği takip edenleri şaşırtmıştı. Yüksek fiyat nedeniyle pek çok kullanıcının uzun bir süre daha geleneksel akıllı telefonları tercih etmesi muhtemel görünüyor. Samsung cephesinden gelen açıklamalar da bu beklentiyi destekliyor. Beaumont, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İlk etapta Galaxy Fold arzı S10’a kıyasla daha düşük olacak. Pazarın nasıl bir seyir izleyeceği de bizim için büyük önem taşıyor. Galaxy Fold süper premium olarak tanımlanabilecek bir cihaz. Biz bu cihazın özel bir hizmet sunmasını hedefliyoruz. Dolayısıyla Galaxy Fold’u tüm mağazalarda görmek mümkün olmayacak. Stantlarda sergilenmeyecek. Galaxy Fold’un çok özel ve kişisel bir deneyim olmasını amaçlıyoruz. Satış sonrası hizmetler de bu doğrultuda oldukça yoğun olacak.”

Kısacası bir alışveriş merkezindeki bir Samsung mağazasına gidip Galaxy Fold’u görmek ve satın almak, en azından ilk etapta, mümkün olmayacak. Samsung’un bu tercihi akıllara Apple’ı getiriyor. Apple da 10 bin dolarlık Apple Watch Edition’ı çıkardığında bu versiyonu sadece lüks tüketime odaklı belli noktalarda satmıştı. Samsung’un konuyla ilgili planlarını nisan ayında açıklayacağı belirtildi.

Samsung Galaxy Fold, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde de oldukça kalın bir camın arkasında sergileniyor. Galaxy Fold’dan birkaç gün sonra resmiyet kazanan Huawei Mate X de henüz koruma kalkanından çıkabilmiş değil. Dolayısıyla katlanabilir telefonların ana akıma yerleşmesi uzun bir zaman alacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER