Teknoloji

Samsung Galaxy Fold yakında daha fazla ülkede satışa sunulacak

Galaxy z Fold 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung‘un katlanabilir telefonu Galaxy Fold yakında daha fazla ülkede satışa sunulacak. The Korea Herald’ın haberine göre; katlanabilir telefon yakında Japonya, Polonya, Meksika ve İsviçre’de piyasaya sürülecek. Samsung Galaxy Fold hâlihazırda ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Singapur’da satışa sunulacak.

Samsung, Güney Kore’de üçüncü partiyi piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, katlanabilir ekranlı telefonu 10 binlik partiler hâlinde satıyor. Galaxy Fold pahalı bir telefon olsa da, satışa sunulan cihazlar dakikalar içinde tükeniyor. Pazar analistlerine göre, Güney Koreli şirket daha önceki iki partide 20 bin Galaxy Fold sattı.

Samsung’un bu tutumu, sektörel kaynaklar tarafından bir pazarlama hamlesi olarak değerlendiriliyor. Şirketin bu sayede Galaxy Fold’un değerini artırdığı belirtiliyor. Samsung Display’in 100 bin adet katlanabilir ekran hazırladığı ve bunların birazının tamir için ayrıldığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Fold Çin’de de piyasaya çıkacak

Japonya’da satılacak Galaxy Fold’larda Samsung markası görünmeyecek. Şirket, 2015’ten bu yana Japonya’da çıkardığı telefonlarda sadece Galaxy markasını kullanıyor.

Galaxy Fold’un 1 Kasım itibarıyla Çin’de de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Samsung’un katlanabilir telefonu bu ülkede Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X ile mücadele edecek. Mate X, ekim ayının sonları itibarıyla Çin’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER