Teknoloji

Samsung Galaxy Fold teslimatlarının başlayacağı tarih ortaya çıktı

samsung galaxy fold katlanabilir telefon 2

Samsung Galaxy Fold, uzun süreli bir erteleme döneminin sonunda yakında raflardaki yerini alacak. Katlanabilir telefonun çıkışı, basın mensuplarına gönderilen inceleme ürünlerinde görülen sorunların ardından ertelenmişti. Galaxy Fold’u sorunlarından kurtarmak ve sağlamlaştırmak için yoğun bir mesai harcayan Samsung, telefonun eylül ayında yeniden satışa sunulacağını açıklamıştı.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Galaxy Fold’un bu ülkedeki teslimatları 11 Eylül itibarıyla başlayacak. Samsung’un katlanabilir telefonunu yeniden ön siparişe çıkaracağı tarihin ise 6 Eylül olduğu söyleniyor. Güney Koreli şirketin bu tarihte IFA 2019 kapsamında düzenlediği etkinlikte Galaxy Fold’u yeniden duyuracağı belirtiliyor.

Samsung’un Galaxy Fold’u Güney Kore’de önümüzdeki cuma günü, yani 6 Eylül’de, çıkarmak için istekli olduğu da söylentiler arasında yer alıyor. Ancak bunun sadece SIM kilidi olmayan telefonlar için gerçekleşebileceği ve bu telefonların sayısının da 20 ila 30 bin arasında olduğu söyleniyor.

Başka bir kaynak ise ilk partide satışa sunulacak Galaxy Fold sayısı konusunda daha cimri bir öngörüde bulunuyor. Samsung’un ilk etapta Güney Kore’de 2 bin 500 civarı Galaxy Fold’u satışa sunacağı ve her operatöre yaklaşık 300 ila 400 adet telefon verileceği iddia ediliyor.

Samsung Galaxy Fold diğer ülkelerde ne zaman çıkacak?

Galaxy Fold için siyah, gümüş, yeşil ve mavi olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor. Akıllı telefon, Güney Kore’de 2.39 milyon Kore wonu (11 bin 245 TL) karşılığında satılacak.

Samsung Galaxy Fold için Güney Kore dışında yaşayanların biraz daha uzun süre beklemesi gerekecek gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Evan Blass’a göre, katlanabilir telefon ABD’de 27 Eylül’de satışa sunulacak. Cihazın Türkiye’deki çıkış tarihi konusunda ise şu an için somut bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER