Teknoloji

Samsung Galaxy Fold’un piyasaya çıkış tarihi için yeni bir tahmin

samsung galaxy fold katlanabilir telefon

Samsung, nisan ayında planlanan çıkışı ertelenen katlanabilir telefonu Galaxy Fold için temmuz ayını da kaçıracak gibi görünüyor. The Korea Herald adlı yayın organına konuşan bir resmi şirket temsilcisi, bu ayın başlarında çıkan, cihazın çıkışının temmuz ayı için planlandığına dair söylentileri yalanladı.

Şirket temsilcisi, “Eğer bu ay böyle bir medya etkinliği düzenliyorsak, şu ana kadar bir şeyler yapmalıyız.” dedi. “Nisan ayındaki gecikmeden bu yana hiçbir şey ilerlemedi.” diye de sözlerine eklemede bulundu.

Eğer bu haber doğruysa, Fold için piyasaya çıkış tarihi ağustos ayında olacak şekilde planlanıyordur. Samsung’un o zamanlar Galaxy Fold’un yanında Galaxy Note 10’u da piyasaya sürmesini bekliyoruz. Anlaşılan o ki, Samsung iki farklı büyük ekranlı akıllı telefonunun birbirinin satışlarını sekteye uğratmayacağına inanıyor.

Galaxy Fold normalde nisan ayında satışa çıkacaktı

Galaxy Fold’un 26 Nisan tarihinde yurt dışında satışa sunulması planlanmıştı. Mayıs ayı içinde de Türkiye’ye gelmesi bekleniyordu. Ne var ki, yurt dışında çeşitli yayın organlarına test amacıyla gönderilen cihazlarda birtakım sorunlar tespit edildi. Bundan sonra AT&T, Best Buy ve hatta Samsung gibi, cihazı satmaya başlayan satıcılar katlanabilir telefon için ön siparişleri iptal etmeye başladı.

Mayıs ayında şirketin CEO’larından DJ Koh, cihazın piyasaya çıkış zamanıyla ilgili olarak geç kalmayacaklarının sözünü vermişti. Samsung temsilcileri de defalarca, ilerleyen haftalar içinde telefonun yeni çıkış tarihini açıklayacaklarını dile getirmişti.

Samsung, katlanabilir telefonunun piyasaya çıkışı konusunda problem yaşayan tek şirket değil gibi görünüyor. Huawei de kendi katlanabilir telefonu Mate X’in piyasaya çıkışını, daha fazla test için zaman kazanmak amacıyla hazirandan eylül ayına ertelediğini duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER