Manşetler

Samsung Galaxy Fold parçalarına ayrıldı, karmaşık yapısı ortaya çıktı

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold pahalı ve bir o kadar da karmaşık bir cihaz. Bir kişi, bu cihazı parçalarına ayırarak ne kadar karmaşık bir yapıya sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

Menteşe, beş farklı parçadan oluşan karmaşık bir mekanizmadan oluşuyor. Menteşe sayesinde ekran katlanabiliyor ve telefon açıldığında da ekranın düz biçimde durmasını sağlıyor. Kullanıcı telefonu yeniden kapatmak istediğinde de katlanmasını sağlıyor. Bu mekanizmanın taşıyıcıları bir mekanik saatten ödünç alınmışa benziyor. Bu menteşenin geliştirme süreci boyunca birkaç kez tasarım değiştirdiği de söyleniyordu.

Galaxy Fold’u parçalarına ayıran ve Çinli sosyal ağ Weibo’da yayınlayan kişi, menteşenin çok kesin ve ince bir ayarla hizalandığını dile getiriyor. Aslında bu durum da yeniden birleştirme sürecini çok daha karmaşık hâle getiriyor. Eğer her şey düzgün biçimde hizalanmazsa, menteşe ekrana zarar verebilir.

samsung galaxy fold

Samsung, bozulan ekranlarla ilgili olarak dile getirilen şikayetleri araştırıyor. Sorunun koruyucu tabakanın soyulmasından ibaret olup olmadığını inceleme sonucunda anlama imkanı bulacağız.

Yine de, “lastik gibi yumuşak” olarak nitelendirilen büyük katlanabilir ekranı yerinden çıkarmanın kolay olduğu söyleniyor. Dıştaki küçük ekranı sökmek ise daha zorlu oluyor. Öyle ki, söküm işlemi sırasında bu ekrana zarar verilmiş.

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold’un iki kanadı birbirine bir çift şerit kabloyla bağlı gibi görünüyor. İlginçtir ki, iki pil birbirinden farklı şekillere sahip. Kapasitelerinin aynı olduğu söyleniyordu, ancak sökülen cihazın pillerinin etiketinde tam değerleri verilmemiş.

Yurt dışında 1980 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak, ülkemizde de 10 bin TL’nin üzerinde fiyatla satışa çıkmasını beklediğimiz cihazın ekranının değişimi için Samsung’un ne kadar ücret talep edeceğini şu an için bilmiyoruz. Ancak ürün fiyatından ve yapının karmaşıklığından, bunun çok da ucuza mal olmayacağı tahmininde bulunabiliriz.

İLGİLİ HABERLER