Manşetler

Galaxy Fold: Samsung’un ilk katlanabilir telefonu ile tanışın

galaxy fold

Samsung, katlanabilir telefon konseptini geçtiğimiz kasım ayındaki geliştirici konferansında ilk kez göstermişti. Ancak bu gösterim üstü kapalı bir gösterimden ibaretti. Cihazın detayları kaba bir kılıfla gizlenmişti.

Samsung’un San Francisco’da düzenlediği Unpacked etkinliğinde Galaxy Fold adı verilen ilk katlanabilir telefonla resmen tanıştık. Etkinliğin tanıtılan ilk cihazı olan Galaxy Fold, şirketin geleceğin mobil deneyimine açılan bir kapısı olma özelliğini taşıyor.

Galaxy Fold kapalı durumdayken dışta kalan 4.6 inç ekran klasik bir akıllı telefon gibi kullanım sağlıyor. Bu ekran ön yüzün dörtte üçlük bölümünü kaplıyor. Kapalı durumdan çok şık göründüğünü söyleyemeyiz. Ancak Galaxy Fold açıldığında işler değişiyor. Cihaz tamamen açıldığında ise 7.3 inç ekranlı bir tablete dönüşüyor. Samsung’un doğal olarak yazılımı bu yeni cihaz biçimine uygun hâle getirmesi gerekiyordu ve bu noktada Android ekibinden de yardım aldı. Fold’da “App Continuity”, yani “Uygulama Sürekliliği” adı verilen bir özellik bulunuyor. Küçük ekranda açtığınız bir uygulamayı daha sonra büyük ekranda da devam ettirebiliyorsunuz.

galaxy fold

Cihazın merkezinde özelleştirilebilir menteşe bulunuyor. Bu menteşe yüzbinlerce kapanış ve açılışa dayanıklı olacak şekilde tasarlandı. İçeride iki adet pil, telefonun her bir kanadına yerleştirilmiş. Toplamda 4380 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 12 GB RAM ve 512 GB dahili hafıza gibi etkileyici donanım bileşenleri de mevcut.

Galaxy Fold, kameralar bakımından da zengin. Telefonda toplam altı adet kamera var. Kapakta 10 megapiksel, f/2.2 selfie kamerası yer alıyor. Arka tarafta ise 16 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı, 12 megapiksel, f/1.5-2.4, optik görüntü sabitleme özellikli geniş açılı ve 12 megapiksel, f/2.4, 2x optik zum ve optik görüntü sabitlemeli telefoto kamera bulunuyor. Ayrıca tablet kısmı sayılan ön tarafta da 10 megapiksel, f/2.2 ve 8 megapiksel, f/1.9 RGB derinlik kamerası bulunuyor.

26 Nisan’da yurt dışında satışa sunulacak olan Galaxy Fold’un 5G ve LTE versiyonları olacak. Telefonun başlangıç fiyatı 1980 dolar olarak belirlendi. Telefonun siyah, gümüş, yeşil ve mavi renk seçenekleri bulunacak. Aynı zamanda menteşe renkleri de özelleştirilebilecek.

Bu arada Samsung Türkiye, Galaxy Fold’u 2019’un ikinci çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planladığını açıkladı. Fiyat hakkında ise henüz bir bilgi paylaşmadı.

İLGİLİ HABERLER