Teknoloji

Galaxy Fold sorunlarından kurtuldu mu?

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold geçtiğimiz şubat ayının sonlarında tanıtılmış ve katlanabilir ekranlı telefonun nisan ayının ikinci yarısında piyasaya çıkacağı açıklanmıştı. Ancak cihazın satışa sunulmasına sayılı günler kala ortaya çıkan “ekran dayanıklılığı” sorunları, Güney Koreli şirketin Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını süresiz olarak ertelemesine neden olmuştu. Bloomberg‘in haberine göre; ekran tasarımından kaynaklanan bu sorunları çözen Samsung, yakında telefonun üretimine tekrar başlayacak.

Samsung’dan hâlâ Galaxy Fold’un piyasaya çıkışı için yeni bir tarih açıklanmış değil. Bloomberg’in haberinde, şirketin gelecek ay düzenleyeceği Galaxy Note 10 etkinliğinde Galaxy Fold’a yer vermemesinin pek ihtimal dahilinde olmadığı belirtiliyor.

Ekranın koruyucu filminin kolaylıkla çıkarılması, telefonun çıkışını erteleyen problemlerden biri olarak gösteriliyordu. Samsung’un bu sorunu koruyucu filmi çerçevelerin içine girecek şekilde uzatarak çözdüğü söyleniyor. Bu sayede filmi elle soymanın imkansız hâle geldiği belirtiliyor. Şirketin daha önce gönderdiği test cihazlarında bu film, çıkarılabilir ekran koruyucusu gibi görünmüş; buna rağmen, çıkarılmasının ekrana gerçekten zarar verebileceği anlaşılmıştı.

Test için gönderilen bazı Galaxy Fold cihazlarda ise başka bir sorun görülmüştü. Telefonda nasıl oluştuğu anlaşılamayan bir çıkıntı, OLED panelin kırılmasına yol açmıştı. Samsung’un telefonun menteşesini yeniden tasarlayarak bu sorunları çözmüş olması muhtemel görünse de, ortada şimdilik bu konuyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

Samsung Galaxy Fold için yeni başlangıcın ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği şu an için bilinmiyor. Ancak katlanabilir telefonun önümüzdeki dönemde de yakından takip edileceğini söylemek çok yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER