Manşetler

Samsung Galaxy Fold’un yeni çıkış tarihi çok yakında duyurulacak

samsung galaxy fold note 10

Samsung‘un ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold‘un ABD’de piyasaya çıkışı son anda ertelenmişti. Ancak yeni çıkış tarihi için beklemek fazla uzun sürmeyecek. Korea Herald‘da yer alan habere göre, Samsung Galaxy Fold için yeni çıkış tarihi 10 Mayıs itibarıyla duyurulacak.

Samsung CEO’su Dong-jin Koh tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Cihaza giren maddelerin yol açtığı zararı inceledik ve çıkış tarihiyle ilgili bir karar vardık. Bu kararı en geç yarın itibarıyla açıklamayı planlıyoruz. Söz konusu tarih, fazla uzak olmayacak.”

Eğer Samsung, Galaxy Fold’u ABD’de 31 Mayıs sona ermeden önce piyasaya süremezse 1980 dolar karşılığında ön sipariş verenlerin parasını geri ödemek zorunda kalabilir.

Galaxy Fold, ABD’de ön siparişe sunulduğunda kısa süre içinde tüm stoklar tükenmişti. Telefonun sevkiyatının 26 Nisan itibarıyla başlaması planlansa da, telefonu inceleyen teknoloji editörleri cihazın son derece hassas olduğunun farkına varmış ve ekrandaki bir boşluk nedeniyle ekrana başka parçaların sızdığını belirtmişti. iFixit gibi mecralar, Galaxy Fold’un “endişe verici seviyede kırılgan” olduğuna dikkat çekmiş, Samsung da bu durum üzerine Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını erteleme kararı almıştı.

Samsung Galaxy Fold üzerinde ekstra testler yapmış ve hatalı test ürünlerini inceledikten sonra sorunları tespit ederek üretim süreçlerinde değişikliğe gitmişti. Özellikle telefonun menteşesini kuvvetlendiren şirket, çerçeve ve koruyucu kaplama arasındaki boşluğu da kapatarak harici maddelerin ekrana sızmasını engellediğini açıklamıştı. Yapılan değişikliklerin sorunları ortadan kaldırıp kaldırmayacağı zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER