Teknoloji

Samsung’dan Galaxy Fold için ilginç karar

samsung galaxy fold

Samsung, Galaxy Fold için uzun süreli bir bekleyişin sonunda yeni çıkış tarihini açıklamıştı. Ancak telefon için daha önceden ön sipariş verenlerin makus talihi hâlâ düzelmemiş gibi görünüyor. Güney Koreli şirket, ön sipariş veren kullanıcılarına bir e-posta göndererek ön siparişi iptal ettiğini bildiriyor. Söz konusu e-postada, bu kararın “tüm müşteri deneyimini yeniden gözden geçirmek” amacıyla alındığı belirtildi.

Samsung’un kararı, YouTuber M. Brandon Lee ve başka Twitter kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımlar sayesinde gün yüzüne çıktı. Şirket, ön siparişini iptal ettiği müşterilerine ABD’de fiziksel ve çevrimiçi mağazalarında kullanabilecekleri 250 dolar değerinde bir hediye çeki veriyor.

Samsung tarafından yapılan açıklamada da, şirketin çevrimiçi mağazası üzerinden verilen tüm Galaxy Fold ön siparişlerinin iptal edildiği doğrulandı. Samsung’un her şeyi düzeltip telefonu piyasaya sürmek üzereyken böyle bir karar almasının sürpriz olduğu söylenebilir.

Samsung tarafından gönderilen e-postada, şirketin müşterilerine bu yenilikçi teknolojide mümkün olan en iyi deneyimi yaşatmak için böyle bir karar aldığı belirtildi. Güney Koreli teknoloji devi; Galaxy Fold’un satın alma, kutu açma ve servis süreçlerinin tamamını yeniden değerlendirdiğinin altını çizdi.

Sorunlarından arınan Galaxy Fold için ABD’de ön sipariş dönemi henüz tam anlamıyla başlamış değil. Müşteriler şimdilik sadece rezervasyon sırasına kayıt olabiliyor.

Samsung Galaxy Fold ne zaman satışa çıkıyor?

Galaxy Fold, Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de bugün itibarıyla satışa sunuluyor. Katlanabilir telefon, 18 Eylül’de Almanya, Birleşik Krallık, Fransa ve Singapur’da piyasaya sürülecek. Cihazın ABD’de çıkışı içinse 27 Eylül işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER