Teknoloji

Samsung Galaxy Fold için bekleme süresi uzuyor

samsung galaxy fold katlanabilir telefon 2

Samsung Galaxy Fold için erteleme kararı, geçtiğimiz ayın sonlarında alınmıştı. Katlanabilir ekranlı akıllı telefonun yeni çıkış tarihi hâlâ belirsizliğini koruyor. Samsung Mobile’ın CEO’su DJ Koh, akıllı telefonun çıkışı için çok uzun süre beklemenin gerekmeyeceğini belirtmişti. Şirketin diğer yöneticileri de yeni çıkış tarihinin kısa süre içinde duyurulacağını dile getirmişti.

Ancak bu açıklamaların ardından Samsung cephesinden hâlâ yeni bir haber gelmiş değil. Yonhap ve The Korea Herald gibi haber sitelerinin sektörel kaynaklara dayandırdığı haberler, Samsung’un katlanabilir telefonunun haziran ayında da piyasaya sürülemeyeceğini gösteriyor.

Samsung yetkilileri sessizliklerini korurken, Yonhap’ın haberinde süreç hakkında biraz daha somut bilgiler yer alıyor. Haberde akıllı telefonun donanım kalitesini dengeye oturmasının beklenenden uzun sürdüğünü dile getirdi. Samsung’un bir yandan da cihazın mobil ağlarda kullanımı için tekrar sertifika alması gerekiyor. Sertifika sürecinin tekrarlanması sayesinde sektördeki insanların süreci daha yakından takip etmesi mümkün hâle geliyor. Huawei’nin ABD ile yaşadığı problemlerin de Samsung’a sorunlarını düzeltmesi için ekstra zaman sağladığı belirtiliyor.

Samsung Galaxy Fold için verilen ön siparişlerin iptal edilmesi veya gecikmeden alıcıların haberdar edilmesi için ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından tanınan süre cuma günü sona erecek. Bu tarihten önce Samsung’dan konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmesi beklenmiyor. Mevcut bilgiler ise Samsung’un katlanabilir telefonunu 2019 içinde, planlanandan biraz daha geç biçimde piyasaya süreceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER