Teknoloji

Samsung’un Galaxy Fold’u kurtarma reçetesi hazır

Galaxy z Fold 2

Samsung‘un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold‘un çıkışı, gazetecilere dağıtılan test ürünlerinde görülen dayanıklılık problemleri nedeniyle ertelenmişti. Dileyen müşterilerine ön siparişi iptali izni veren şirket, henüz katlanabilir telefonu için yeni bir çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak gelen haberlere göre, Samsung Galaxy Fold için bir kurtuluş reçetesi hazırlamış durumda.

Yonhap News‘in sektörel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Samsung Galaxy Fold’u önümüzdeki ay içinde piyasaya çıkarmayı hedefliyor. Şirketin bunun öncesinde cihazla ilgili yaklaşımında bazı değişikliklere gideceği söyleniyor. Bu değişikliklerin ilkinin telefonun en sorunlu parçası olarak öne çıkan menteşede yapılacağı belirtiliyor. Toz ve kirin ekranın içine kaçmasına sebep olan menteşenin çok kolay kırılması da eleştiri konusu olmuştu. Samsung’un menteşenin boyutlarını küçülteceği ve böylelikle mevcut koruyucu çerçevenin görevini tam anlamıyla yerine getirebileceği söyleniyor.

Telefonu inceleyenlerin bir kısmı, Galaxy Fold’un ekran koruyucusundaki soyulmanın da ekranın kırılmasına yol açtığını belirtmişti. Ancak daha sonra soyulanın koruyucu değil, ekranın kendisi olduğu anlaşılmıştı. Bu plastik filmi genişletmeye ve telefonun çerçevesine sıkıştırmaya hazırlanan şirket, böylelikle kullanıcıların filmi yanlışlıkla çıkarmasını engellemeyi amaçlıyor.

Samsung’un akıllı telefon pazarına farklı bir soluk getirmeye yönelik yaklaşımının ilk aşaması olarak tanımlanabilecek Samsung Galaxy Fold için işler şimdiye kadar pek yolunda gitmiş değil. Ancak yeni sorunların çıkmaması durumunda Samsung sakin ve sabırlı hareket ederek bu sorunların üstesinden gelerek katlanabilir telefon dönemine öncülük etmeyi sürdürebilir.

İLGİLİ HABERLER